FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VLADA: NIŽE CESTARINE ZA AUTOBUSE I TEŠKA VOZILA

ZAGREB, 18. studenog 2004. (Hina) - Hrvatske autoceste odobravat ćeautobusima i teškim vozilima 10 posto popusta za cestarinu i to namjesečne ili godišnje karte, ili priznanice, suglasila se danashrvatska Vlada.
ZAGREB, 18. studenog 2004. (Hina) - Hrvatske autoceste odobravat će autobusima i teškim vozilima 10 posto popusta za cestarinu i to na mjesečne ili godišnje karte, ili priznanice, suglasila se danas hrvatska Vlada.

Autoprijevoznici bi time godišnje mogli uštedjeti i oko 12.000 kuna po vozilu, procjenjuje državni tajnik Ministarstva mora, turizma, prometa i obnove Branko Bačić.

Budući da se dio prijevoza teškim vozilima i autobusima obavlja preko državnih cesta, a ne autocesta, Bačić kaže da će se popustom doprinijeti i sprečavanju ubrzane devastacije državnih cesta.

Posredno će se tom mjerom doprinijeti i povećanju sigurnosti prometa, istaknuo je. Ministar financija Ivan Šuker izvijestio je da je i čelništvo INA-e prije mjesec i pol dana izrazilo spremnost dati količinski rabat autoprijevoznicima, a sve bi se moralo voditi kroz poslovne knjige.

Izgradnja autoceste Županja-Lipovac trebala bi biti gotova do kraja 2006., izvijestio je Bačić članove Vlade koja je po hitnom postupku Hrvatskom saboru na potvrđivanje poslala ugovor o jamstvu s Europskom investicijskom bankom za projekt završetka autoceste na koridoru X.

Riječ je o izgradnji autoceste od Županje do Lipovca, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na 90 milijuna eura. Projekt će se sufinancirati dugoročnim zajmovima Europske investicijske banke i Europske banke za obnovu i razvoj, a obje bi te financijske institucije dale zajam od po 45 milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙