FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CRIKVENICA: O SUDBINI "JADRANA"

CRIKVENICA, 18. studenog 2004. (Hina) - Gradsko poglavarstvoCrikvenice zatražit će od Hrvatskog fond za privatizaciju, kojiupravlja s 82 posto dionica crikveničke hotelijerske kuće "Jadran", dase do sredine prosinca očituje o svojim namjerama i planovima vezanimuz tu tvrtku koja se već duže vrijeme nalazi u velikim teškoćama.
CRIKVENICA, 18. studenog 2004. (Hina) - Gradsko poglavarstvo Crikvenice zatražit će od Hrvatskog fond za privatizaciju, koji upravlja s 82 posto dionica crikveničke hotelijerske kuće "Jadran", da se do sredine prosinca očituje o svojim namjerama i planovima vezanim uz tu tvrtku koja se već duže vrijeme nalazi u velikim teškoćama.

Ta je tvrtka ranije bila pokretač svih značajnijih gospodarskih aktivnosti u gradu i na crikveničkoj rivijeri, a već je predugo u teškoćama, te se sljedeća turistička godina ne smije dočekati kao ova i protekle godine, jer bi to bilo pogubno za crikvenički turizam, rečeno je na današnjoj sjednici Poglavarstva grada Crikvenice.

Jedan od prijedloga upućuje na otpis duga u iznosu od 70 milijuna kuna čime bi dioničko društvo "Jadran" izbjeglo sve bliži i izgledniji stečajni postupak.

Crikvenički "Jadran" d.d. turističkom tržištu nudi šest tisuća smještajnih jedinica u hotelima i kampovima, upošljava 300 stalno zaposlenih i još toliko sezonskih radnika, a već devet godina ima blokiran račun. To se djelomice pripisuje zbrinjavanju prognanika u ratnim godinama i iz tih razloga propuštenim turističkim sezonama, premda su neke druge slične turističke sredine takve teškoće uspješno prebrodile.

(Hina) xfder yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙