FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TALIJANSKI TURIZAM: HODOČAŠĆA NISU U KRIZI

RIM, 24. listopada 2004. (Hina/AR) - Za razliku od opće turističkesituacije koja je ove godine u Italiji pokazala slabije rezultate odočekivanih, vjerski turizam ne poznaje krize, zaključeno je u nedjeljuna dvodnevnom savjetovanju talijanskih turističkih djelatnika,turoperatora, agencija i hotelijera u Riminiju.
RIM, 24. listopada 2004. (Hina/AR) - Za razliku od opće turističke situacije koja je ove godine u Italiji pokazala slabije rezultate od očekivanih, vjerski turizam ne poznaje krize, zaključeno je u nedjelju na dvodnevnom savjetovanju talijanskih turističkih djelatnika, turoperatora, agencija i hotelijera u Riminiju.

Vjerski turizam je u protekloj gdini pokazao porast od 15 do 20 posto, ovisno o pojedinim centrima, rekao je msgr. Liberio Andreatta, predstavnik rimske udruge za organizaciju hodočašćenja (OPR).

"Svake godine taj tematski turizam proizvede dohodak od 3,5 milijarde eura, 12 milijuna noćenja, a 35 milijuna turista svake godine obiđe 2.058 talijanskih svetišta. Taj turizam svake godine zauzima 100 tisuća soba, što je 12 posto od ukupne nacionalne mreže smještajnih kapaciteta", rekao je Andreatta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙