FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cavtat - Prihvaćen program rada HTZ-a za 2005.

CAVTAT, 28. listopada 2004. (Hina) - Turističko vijeće Hrvatsketurističke zajednice (HTZ) prihvatilo je danas u Cavtatu Program rada za 2005. s financijskim planom, po kojemu iduće godine HTZ očekuje 8posto veće ukupne prihode nego ove godine ili 169 milijuna kuna, aisto toliko će, prema planu, iznositi i ukupni rashodi.
CAVTAT, 28. listopada 2004. (Hina) - Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice (HTZ) prihvatilo je danas u Cavtatu Program rada za 2005. s financijskim planom, po kojemu iduće godine HTZ očekuje 8 posto veće ukupne prihode nego ove godine ili 169 milijuna kuna, a isto toliko će, prema planu, iznositi i ukupni rashodi.

Porast ukupnih prihoda u 2005. u HTZ-u, među ostalim, temelje na očekivanju 2-postotnog porasta prihoda od boravišne pristojbe i 23-postotnog porasta prihoda od članarina, dok će iz državnog proračuna, prema planu, dobiti isti iznos kao i ove godine, 55 milijuna kuna.

U idućoj se godini planira izdvojiti 50 posto više sredstava ili 1,5 milijuna kuna za unaprjeđenje turističkih proizvoda, što je član vijeća Veljko Ostojić iz Istre ocijenio nedovoljnim, naglasivši da bez novih proizvoda nema razvoja.

Za ukupno 92 nacionalne prezentacije, sajamska nastupa i infopunktove u inozemstvu bit će utrošeno 2 posto više ili 29,5 milijuna kuna. Za 27 posto, na 3,8 milijuna kuna, povećana su i sredstva za studijska putovanja i suradnju sa stranim novinarima, jer se to, kako se čulo na vijeću, pokazalo izuzetno važnim za rezultate s pojedinih tržišta,

Najveće pak povećanje sredstava, za više od 300 posto u odnosu na ovu godinu, ili oko milijun kuna, bit će utrošeno za tržišna i analitička istraživanja i suradnju sa znanstvenim institucijama, budući da će HTZ od 2005. izdavati periodički bilten o stanju na emitivnim tržištima.

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić rekao je i da će u prvom dijelu iduće godine biti objavljen i natječaj za izradu strateško-marketinškog plana hrvatskog turizma 2006. do 2010., a za pripremu toga projekta u 2005. predviđeno je 300 tisuća kuna.

Članovi vijeća razmatrali su i mogućnost konkretnog uključenja HTZ-a u Svjetski ski kup za žene na Sljemenu krajem siječnja iduće godine, o čemu će još razgovarati.

Uz Program rada za 2005., vijeće je prihvatilo i izvješće o financijskom poslovanju HTZ-a za prvih devet mjeseci ove godine, pri čemu je rečeno da su sve aktivnosti u skladu s planiranima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙