FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 18. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 18. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader izjavio je danas u Hrvatskom saboru da državni proračun za 2005. daje realni temelj za daljnje jačanje Hrvatske. Nakon 330 dana rada ove Vlade, Hrvatska bilježi stopu gospodarskog rasta od četiri posto, po prvi put u deset godina izvoz raste brže nego uvoz (u prvih devet mjeseci ove godine izvoz je rastao 16, a uvoz 6 posto), u rujnu je nezaposlenost pala ispod 300 tisuća, bilježi se rast industrijske proizvodnje od 3,5 posto, rekao je premijer. Usporen je rast vanjskog duga, koji je u 2004. porastao za 2,8 milijardi kuna, a u 2003. za 8,2 milijarde. Sve su to, ističe Sanader, pretpostavke na kojima počivaju Vladina očekivanja da će u iduće tri godine Hrvatska doživjeti gospodarski skok, da će u 2007. deficit biti manji od 3 posto.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izvijestio je da je ponedjeljak u 20 sati krajnji je rok do kojega saborski zastupnici mogu podnositi amandmane na prijedlog državnog proračuna za iduću godinu. Kao i svake godine, i ove se na proračun očekuje više stotina zastupničkih amandmana, što je potvrdio i Šeks, rekavši da je zbog najave brojnih amandmana i skraćen prvotni rok da se amandmani podnose do utorka u podne. O predloženom proračunu i amandmanima, Sabor bi trebao glasovati krajem idućeg tjedna.

VUKOVAR - Okupljanjem u krugu vukovarske Opće bolnice, iz koje su ranjenici odvedeni na stratište na Ovčaru, danas je počelo obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Pod geslom "Zazvonite zvona sa svih zvonika" građani Vukovara danas se prisjećaju 18. studenoga 1991. godine, kada su nakon gotovo tromjesečne opsade i svakodnevnih topničkih napada, bivša JNA i srpske paravojne postrojbe slomile otpor hrvatskih branitelja te počele zauzimati pojedine vukovarske gradske četvrti.

ZAGREB - Hrvatski sabor danas je minutom šutnje za poginule hrvatske branitelje i civile obilježio Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje 1991. Predsjednik Sabora Vladimir Šeks je na početku zasjedanja podsjetio da su na današnji dan prije 13 godina pripadnici srpskih paravojnih postrojbi i JNA, nakon ulaska u Vukovar, izvršili masakr nad tamošnjim Hrvatima i ostalim nesrpskim stanovništvom. Minutom šutnje zastupnici su odali počast i za 80-ero žrtava četničkog pokolja u Škabrnji.

ZAGREB - Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) uskoro bi moglo predložiti izmjenu Zakona o matičnom broju i vraćanje jedinstvenog matičnog broja građanina (JMBG) u osobne iskaznice, doznaje se danas u MUP-u. Igor Štefanac iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a izjavio je da u MUP-u postoji inicijativa za izmjenom Zakona o matičnom broju jer su u praksi uočeni brojni problemi, prije svega zbog brisanja JMBG-a iz osobne iskaznice. Dodao je kako je za sada riječ o inicijativi te da još nije formirana radna skupina koja bi trebala predložiti izmjene Zakona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙