FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 16. studenog 2004. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske
ZAGREB, 16. studenog 2004. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske

ZAGREB - Prvi kongres hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva na kojemu sudjeluje više od tisuću znanstvenika, među kojima i oko 150 iz 17 zemalja diljem svijeta, otvorio je premijer Ivo Sanader u zagrebačkom hotelu The Westin. Hrvatska želi ući u Europsku uniju kao zemlja znanja, jer je, ustvrdio je Sanader, znanje temelj razvoja svakoga društva. Hrvatska će, rekao je Sanader, bez obzira na proračunske restrikcije do 2007. - nastojati premašiti deset milijardi kuna za znanost i obrazovanje. Predsjednik države Stjepan Mesić rekao je da od okupljenih znanstvenika ne tražimo ultimativan povratak, već da pomognu razvitku hrvatske znanosti kao savjetnici, suradnici i voditelji projekata.

OSIJEK - Broj svinja zaraženih trihinelom u Osječko-baranjskoj županiji pada, ali sve je veći broj oboljelih ljudi, istaknuto je na današnjem sastanku predstavnika županijskih vlasti, veterinarskih stanica i županijskog Zavoda za javno zdravstvo. Voditelj Službe za epidemiologiju zavoda Ivan Valek rekao je kako je broj ljudi oboljelih od trihineloze od 8 iz 2001. narastao na 78 u prošloj godini, a ove je godine zabilježeno već devet oboljelih. Osječko-baranjska županija je po broju oboljelih od trihineloze među prvima u Hrvatskoj, dodao je Valek.

ZAGREB - Nepodmireni nalozi za plaćanje u Hrvatskoj su u rujnu iznosili nešto više od 11,4 milijardi kuna, a blokirane žiro račune imalo je 19.717 pravnih osoba s ukupno 30.650 zaposlenih. U odnosu na mjesec prije, iznos nepodmirenih dospjelih obveza pravnih osoba manji je za 161 milijun kuna, blago je smanjen i broj insolventnih pravnih osoba, dok je broj zaposlenih u njima otprilike na istoj razini kao i u kolovozu, pokazuju najnoviji podaci Financijske agencije.

GOSPIĆ - Na području Ličko-senjske županije zbog kvarova i velikih oštećenja na strujovodima, koje je uzrokovala olujna bura proteklih dana, struju još nemaju naselja od Biluće do Jablanačkih Selina u Podgorju, područje Krivoga puta u zaleđu Senja, Plješevica, Zavižan na Velebitu, te Zrmanja u općini Gračac, doznaje se u "Elektrolici". Sve raspoložive ekipe "Elektrolike" rade na zamjeni stupova koje je nevrijeme porušilo, a u nekim naseljima treba zamijeniti gotovo cijelu niskonaponsku mrežu što dodatno uz hladnoću otežava rad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙