FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 8. studenog 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati
ZAGREB, 8. studenog 2004.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

PULA - Predsjednik hrvatske Vlade i HDZ-a Ivo Sanader ponovno je istaknuo i jučer u Puli kako je njemu kao premijeru, Vladi i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti u interesu puna istina o slučaju ministra vanjskih poslova Miomira Žužula, ali i u svim drugim slučajevima mogućeg sukoba interesa. "Vlada nema niti jedan razlog da bilo koga štiti. Ako se u bilo kojem slučaju dokaže potreba da netko treba snositi konsekvence bit ću prvi koji će to učiniti," kazao je Sanader govoreći na drugom Saboru HDZ-a 8. izborne jedinice.

ZAGREB - Bivši predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić te ministri u prethodnoj Vladi Radimir Čačić i Gordana Sobol ocijenili su kako ih premijer Ivo Sanader proziva za sukob interesa za vrijeme njihova mandata bez argumenata jer pod svaku cijenu od optužbi za sukob interesa želi zaštititi ministra vanjskih poslova Miomira Žužula.

PULA - Predsjednik Vlade Ivo Sanader i istarski župan Ivan Jakovčić jučer su u Puli potpisali pismo namjere kojim se potvrđuje se će neke nekretnine u Istarskoj županiji koje su u državnom vlasništvu biti u funkciji razvoja regionalne i lokalne samouprave u toj regiji. Premijer Sanader ocijenio je razgovore s istarskim čelnicima vrlo plodnim i sadržajnim, napominjući pritom da Vlada toj županiji nije dala deklarativnu, nego punu i stvarnu potporu za realizaciju planiranih projekata. I župan Jakovčić izrazio je zadovoljstvo sastankom zbog, kako je rekao, "jednodušne potpore hrvatske Vlade u realizaciji gospodarskog programa Istarske županije" i obećane novčane potpore u ostvarivanju projekata.

ZAGREB - Manifestacija "Kulturno stvaralaštvo nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj" održana je sinoć u dvorani "Vatroslav Lisinski". Na 7. manifestaciji, na kojoj je nastupilo 15 kulturno-umjetničkih društava, nazočan je bio i njezin pokrovitelj - predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader. Organizator je Savjet za nacionalne manjine RH, a njegov predsjednik Aleksandar Tolnauer istaknuo je da se RH zalaže za zaštitu manjinskih prava te da ova Vlada nastoji rješavati sve probleme manjina. Premijer Sanader istaknuo je da se Vlada zalaže se za toleranciju, dijalog i snošljivost u društvu, te poštuje standarde koji se tiču nacionalnih manjina. U ime Vlade obećao je da će se Savjetu za nacionalne manjine povećati sredstva za 10 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙