FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 13. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 13. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

VARAŽDIN - Čelnici HSS-a i SDP-a Varaždinske županije Zvonimir Sabati i Miroslav Korenika potpisali su danas Sporazum o suradnji na predstojećim lokalnim izborima i zajedničkom upravljanju županijom. Te dvije stranke su dogovorile da će na lokalne izbore izaći sa zajedničkim programom i istaknuti zajedničkog kandidata za župana. Osim na razini županije, SDP i HSS nastojat će i u što više općina i gradova izaći sa zajedničkom listom, a otvoreni su i za suradnju s drugim strankama i nevladinim udrugama.

OSIJEK - Glavni tajnik HNS-a Srećko Ferenčak najavio je u Osijeku da se u idućih mjesec dana može očekivati pristupanje stranke predizbornoj koaliciji s SDP-om i HSS-om te potpisivanje sporazuma o ujedinjenju HNS-a i Libre. Saborski zastupnik stranke Antun Kapravljević, komentirajući "aferu Žužul", ustvrdio je da bi ministar vanjskih poslova samo zbog laganja tijekom ovoga slučaja trebao podnijeti ostavku. "Vjerujem da ćemo u Saboru skupiti dovoljno glasova za Žužulovo razrješenje, te da će čitava oporba imati dovoljno hrabrosti glasovati i za nepovjerenje čitavoj Vladi, ako premijer Sanader bude rekao kako u slučaju odlaska ministra Žužula odlazi i cijela Vlada, kazao je Kapraljević.

ZAGREB - Muslimani u svijetu danas proslavljaju Ramazanski bajram, jedan od najvećih blagdana, kojemu je prethodio mjesec posta i molitve. Središnju molitvu bajram namaz jutros je u zagrebačkoj džamiji predvodio predsjednik Mešihata islamske vjerske zajednice u Hrvatskoj muftija Ševko Omerbašić. Nakon svečanosti muftija Omerbašić je u poruci vjernicima izrazio zadovoljstvo zbog sve jače pobožnosti svojih vjernika, a osobito mladih koji sve veće zadovoljstvo nalaze u vjeri. Povećan je broj djece na vjeronauku koji je ove godine veći od četiri tisuće, a raduje me i povećani interes srednjoškolaca za učenjem vjeronauka, rekao je, uz ostalo, Omerbašić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙