FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PPK Valpovo: gubitak od 15,5 milijuna kuna

VALPOVO/ZAGREB, 18. studenog 2004. (Hina) - Poljoprivredno-prehrambenikombinat (PPK) Valpovo u prvih je devet mjeseci ove godine ostvariloneto gubitak od 15,57 milijuna kuna, što je smanjenje gubitka u odnosuna isto razdoblje prošle godine kada je gubitak iznosio 21,21 milijunkuna.
VALPOVO/ZAGREB, 18. studenog 2004. (Hina) - Poljoprivredno-prehrambeni kombinat (PPK) Valpovo u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarilo neto gubitak od 15,57 milijuna kuna, što je smanjenje gubitka u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada je gubitak iznosio 21,21 milijun kuna.

U tvrtki procjenjuju da će se do kraja godine financijski rezultati poboljšati zbog vrlo dobrih priroda ratarskih kultura.

Navode i kako je rezultat poslovanja u devet mjeseci ove godine nešto bolji nego u istom lanjskom razdoblju, iako je nastavljen negativan trend započet u protekloj godini.

Osnovni razlog tome su ogromne indirektne štete od lanjske suše kao i nepovoljne okolnosti i događanja vezana za vlasničku krizu, koja je tvrtku vratila nekoliko godina unazad, stoji u pojašnjenju poslovnih rezultata koje je PPK Valpovo dostavilo Varaždinskoj burzi.

Ukupni su prihodi PPK Valpova u tom razdoblju iznosili 114,74 milijuna kuna i bili su 18 posto manji nego u istom razdoblju prošle godine, a smanjeni su i ukupni rashodi, za 19,2 posto, na 130,3 milijuna kuna.

Likvidnost tvrtke i dalje je narušena zbog osmomjesečne blokade uvjetovane vlasničkom krizom. Dva društva (Matica i Žitoprerada) posluju redovito putem svojih žiro računa, dok su računi ostalih društava blokirani.

I dalje se pokušava pronaći strateški partner koji bi otkupio 25 posto plus jednu dionicu tvrtke, a razliku od 17 posto kupili bi mali dioničari, koji su i do sada većinski vlasnici (dionice stekli putem ESOP programa).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙