FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Siemens u trećem tromjesečju smanjio dobit 10 posto

BERLIN, 11. studenog 2004. (AP) - Njemački inženjerski div Siemensobjavio je u četvrtak da je u trećem ovogodišnjem tromjesečjuzabilježio pad dobiti za 10 posto, budući su njegovi dijeloviposlovanja s mobilnim telefonima i transportom poslovali s gubitkom.
BERLIN, 11. studenog 2004. (AP) - Njemački inženjerski div Siemens objavio je u četvrtak da je u trećem ovogodišnjem tromjesečju zabilježio pad dobiti za 10 posto, budući su njegovi dijelovi poslovanja s mobilnim telefonima i transportom poslovali s gubitkom.

Neto dobit tog koncerna u spomenutom je razdoblju iznosila 654 milijuna eura, prema 724 milijuna eura zabilježenih u istom razdoblju prošle godine. Pritom je prodaja porasla pet posto, na 20,8 milijardi eura.

Poslovanje s mobilnim telefonima ubilježilo je gubitak od 141 milijun eura, opterećeno problemima s kvalitetom koji su odgodili isporuku 65 serija telefona. Istodobno, transportni dio poslovanja nije uspio svojih prihodima pokriti rashode za 129 milijuna eura.

U cijeloj poslovnoj godini, koja u Siemensu završava krajem rujna, neto profit koncerna povećan je 39 posto, na 3,4 milijarde eura. Prihodi su pritom ojačali 1,2 posto, na 75,17 milijardi eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙