FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin: POA navela da je Puljiz pozivala jer je kućni prijatelj obitelji Petrač

ZAGREB, 17. studenog 2004. (Hina) - IDS-ov saborski zastupnik DamirKajin izjavio je danas da u izvješću Vijeća za civilni nadzorsigurnosnih služba stoji da, kao razlog zbog kojih je Helenu Puljizpozivala na razgovor, POA navela da je ona kućni prijatelj obiteljiPetrač.
ZAGREB, 17. studenog 2004. (Hina) - IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin izjavio je danas da u izvješću Vijeća za civilni nadzor sigurnosnih služba stoji da, kao razlog zbog kojih je Helenu Puljiz pozivala na razgovor, POA navela da je ona kućni prijatelj obitelji Petrač.

Kajin je na konferenciji za novinare ustvrdio da su "agenti POA-e Puljiz ucjenjivali tajno snimljenim video zapisom njezinog spolnog odnosa".

Na novinarsko pitanje ne šteti li otkrivanje takvih detalja samoj novinarki, Kajin je odgovorio kako "nije problem u tomu što Damir Kajin govori, nego u činjenici da si je netko uzurpirao pravo da snima njezin seksualni ili neki drugi odnos i da ju na temelju toga ucjenjuje".

Najavio je da će IDS zatražiti da o slučaju raspravlja saborski Odbor za ljudska prava, a njegova stranačka kolegica Dorotea Pešić-Bukovac najavila je da će o toj temi razgovarati i Pododbor za ljudska prava na čijem je čelu.

IDS će, rekao je Kajin zatražiti i objavu izvješća Vijeća za civilni nadzor sigurnosnih službi kao i zapisnik s jučerašnje sjednice Odbora.

Naime, Kajin je odbacio navode dijela svojih oporbenih kolega da je na jučerašnjoj sjednici Odbora za nacionalnu sigurnost na kojem se raspravljalo o zaključcima Vijeća za civilni nadzor sigurnosnih službi glasovao za zaključak kojim je Uredu Vijeća za nacionalnu sigurnost naloženo da do kraja rasvijetli okolnosti 'slučaja Puljiz'.

"Nisam glasovao za prijedlog Odbora, ali ni za taj zaključak", ustvrdio je Kajin, na konferenciji za novinare u Saboru, poručujući kolegama da "od IDS-a ne očekuju da glasuje za loše prijedloge Vlade, ali ni za loše prijedloge gospode s kojom smo bili, ili ćemo biti u koaliciji".

Kajin je ocijenio da nema razlike između zaključka kojega je prihvatio Odbor i prijedloga oporbe da se Heleni Puljiz i agentima koji su je ispitivali ponudi test na poligrafu, jer bi se, smatra, u oba slučaja, utvrdilo da su djelatnici POA-e postupali u skladu sa zakonom.

Prihvaćanjem oporbenog prijedloga samo bi se produljivala agonija gospođice Puljiz jer su tajni agenti obučeni za slučaj da moraju na detektor laži", uvjeren je Kajin.

Ponovio je da je na sjednici Odbora zatražio da se POA ispriča Puljiz te da se odgovorne u toj agenciji razriješi s dužnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙