FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NJEMAČKA ĆE INZISTIRATI DA PREGOVORI O PRISTUPU RH POČNU DO OŽUJKA 2005.

BERLIN, 17. studenog 2004. (Hina) - Njemačka će se zauzeti dapregovori o pristupu Hrvatske EU ne započnu kasnije od ožujka 2005.,potvrđeno je na sastanku njemačkog kancelara Gerharda Schroedera ihrvatskog premijera Ive Sanadera u srijedu u Berlinu.
BERLIN, 17. studenog 2004. (Hina) - Njemačka će se zauzeti da pregovori o pristupu Hrvatske EU ne započnu kasnije od ožujka 2005., potvrđeno je na sastanku njemačkog kancelara Gerharda Schroedera i hrvatskog premijera Ive Sanadera u srijedu u Berlinu.

Premijer Sanader stigao je na Gospodarsku konferenciju za jugoistočnu Europu na kojoj sudjeluju premijeri i visokorangirana izaslanstva zemalja iz regije, uz vodeće predstavnike njemačke vlade i gospodarstva.

Odmah po dolasku hrvatskog je premijera kao jedinog od visokih gostiju njemački kancelar primio u svom uredu.

"Sastanak sa Schroederom protekao je u zaista otvorenoj i prijateljskoj atmosferi", rekao je premijer Sanader, dodavši kako se govorilo o Hrvatskoj i EU odnosno hrvatskim očekivanjima da na summitu EU u prosincu dobije datum za početak pregovora, a manje o bilateralnim odnosima.

"Schroeder je obećao da će Njemačka u potpunosti podržati naša očekivanja i da će inzistirati da se odredi datum početka pregovora, kako je u lipnju odlučilo Europsko vijeće, dakle početkom 2005., a to i po njegovom poimanju i po mojem ne može biti dalje od ožujka 2005.", rekao je hrvatski premijer.

Govoreći o bilateralnim odnosima Sanader je rekao da je obostrano zaključeno da su oni dobri i prijateljski kao i do sada te da se stalno razvijaju i produbljuju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙