FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi predsjednik Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore

ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - Za novog predsjednikaNjemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore izabran je UweGregorius, predsjednik Uprave Siemensa d.d, a njegov glavni zadataktijekom dvogodišnjeg mandata biti će nastavak unapređivanjabilateralnih vanjskotrgovinskih odnosa između Njemačke i Hrvatske.
ZAGREB, 25. listopada 2004. (Hina) - Za novog predsjednika Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore izabran je Uwe Gregorius, predsjednik Uprave Siemensa d.d, a njegov glavni zadatak tijekom dvogodišnjeg mandata biti će nastavak unapređivanja bilateralnih vanjskotrgovinskih odnosa između Njemačke i Hrvatske.

Kako su izvijestili danas iz Siemensa, Gregorius je na čelo Komore izabran na njenoj Glavnoj skupštini održanoj krajem prošloga tjedna.

Cilj rada Komore je poticanje i unapređivanje bilateralnih gospodarskih odnosa, a pod njenim krovom osnovana je Udruga njemačko-hrvatskih gospodarstvenika koja danas uključuje 215 njemačkih i hrvatskih poduzeća.

Njemačka spada među vodeće hrvatske vanjskotrgovinske partnere. Robna razmjena između dvije zemlje u prošloj je godini porasla za 25 posto.

Pritom je iz Hrvatske u Njemačku izvezeno roba u vrijednosti od 733 milijuna američkih dolara, što je porast od 19,8 u odnosu na godinu prije. Istodobno je hrvatski robni uvoz iz Njemačke lani iznosio 2,2 milijarde dolara i bio je za 27,4 posto veći nego u prethodnoj godini.

Od 1993. do kraja drugog kvartala 2004. godine njemačka su poduzeća u Hrvatsku ukupno uložila 2,1 milijardu dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙