FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 22. listopada

ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 22. listopada.
ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 22. listopada.

ZAGREB - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić sastat će se s bavarskim ministrom gospodarstva, infrastrukture, prometa i tehnologije Ottom Wiesheuom, s kojim će razgovarati o gospodarskoj suradnji između Hrvatske i Njemačke te o projektima Stalne Hrvatsko-bavarske komisije. Nakon sastanak su predviđene izjave za novinare dvaju ministara. (11,30 sati, Ministarstvo, Ul. grada Vukovara 78)

ZAGREB - U sklopu dvodnevnog posjeta Hrvatskoj bavarskog gospodarskog izaslanstva održat će se Bavarsko-hrvatski poslovni forum. Forum organiziraju Hrvatska gospodarska komora (HGK) i Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora, a nakon plenarnog dijela foruma održat će se individualni razgovori predstavnika tridesetak bavarskih i hrvatskih tvrtki. (9,00 sati, Vijećnica, HGK, Rooseveltov trg 2)

POREČ - Strukovni savjet za turizam, savjetodavno tijelo Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, održat će sjednicu u Poreču na temu 'Prirodni resursi u funkciji turističkog razvoja'. Na sjednicu su pozvani i članovi Savjeta za prostorno uređenje te Zavoda za prostorno planiranje. Nakon sjednice izjavu će dati državni tajnik za turizam Zdenko Mičić. (13,00 sati, hotel Diamant )

ZAGREB - Hrvatsko-švedski konzorcij, koji stoji iza odbijene ponude tvrtke Tele 2 za trećeg mobilnog operatera, na konferenciji za novinare izvijestit će o novostima i svojim budućim aktivnostima u, kako navode, borbi za koncesiju za trećeg mobilnog operatera. (11,00 sati, Europski dom, Jurišićeva 1)

OPATIJA - Drugog dana održavanja Festivala oglašavanja "Festo 2004." u Opatiji, uz ostale, razmatrat će se tema brandiranja zemalja i regija. Na Festu sudjeluje oko 1000 predstavnika agencija za marketing, promidžbenih odjela tvrtaka, medija i neprofitnih organizacija te odjela za odnose s javnošću državne uprave. O značaju djelatnosti oglašavanja govori i podatak da hrvatska industrija tržišnog komuniciranja ostvaruje oko 500 milijuna eura godišnje, uz stalan rast.

(hotel Kvarner u 10,30 sati)

ZAGREB - Informatička tvrtka TIS grupa obilježit će 15 godina poslovanja te 30 godina suradnje s principalima. (9,30 sati, Smaragdna dvorana, Hotel Regent Esplanade, Mihanovićeva 1)

ZAGREB - Kod prometa u trgovini na malo u Hrvatskoj, prema podacima za prvih osam mjeseci ove godine, nastavlja se usporavanje rasta započeto još u prošloj godini. Po ocjenama analitičara Hrvatske gospodarske komore, to je povezano sa sporijim rastom kreditnih plasmana sektoru stanovništva koje velikim dijelom utječe na maloprodajni promet. Tako je u osam mjeseci ove godine ostvaren svega 2,7 posto veći realni rast prometa, što je dosta sporije od onog u istom razdoblju prošle godine, od 6,7 posto. To se usporavanje rasta prometa u trgovini odrazilo se i na sporiju dinamiku rasta bruto dodane vrijednosti trgovine koji je u prvoj polovici godine iznosio 4,1 posto, dok je u istom prošlogodišnjem razdoblju zabilježen rast od 9 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙