FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SANADER U SRIJEDU NA GOSPODARSKOJ KONFERENCIJI U BERLINU

ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanaderputuje u srijedu u Berlin, gdje će sudjelovati u radu 4. Gospodarskekonferencije jugoistočne Europe koju na temu "Stabilnošću do rasta"pod pokroviteljstvom njemačke vlade organizira Savez njemačkihindustrijskih i trgovinskih komora (DIHT) i Društvo za tehničkusuradnju (GTZ).
ZAGREB, 15. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader putuje u srijedu u Berlin, gdje će sudjelovati u radu 4. Gospodarske konferencije jugoistočne Europe koju na temu "Stabilnošću do rasta" pod pokroviteljstvom njemačke vlade organizira Savez njemačkih industrijskih i trgovinskih komora (DIHT) i Društvo za tehničku suradnju (GTZ).

Uvodni govor na konferenciji održat će njemački kancelar Gerhard Schroeder koji će se, kako je predviđeno, tijekom poslijepodneva sastati s nazočnim premijerima zemalja iz regije JI Europe. Očekuje se dolazak premijera Albanije Fatosa Nanoa, Srbije Vojislava Koštunice, Crne Gore Mila Đukanovića, predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnana Terzića, a najavljeni su i predsjednici Armenije Robert Kočarjan i Kirgizije Askar Akajev.

Konferencija u Berlinu organizirana je jer se, kako ističu u DIHT-u, nakon proširenja Europske unije 1. svibnja gospodarska i politička pozornost pojačano usmjerila prema zemljama jugoistočne Europe. Njemačko gospodarstvo zainteresirano je i spremno proširiti svoj tradicionalno intenzivan angažman u toj regiji. Stoga će 4. gospodarska konferencija jugoistočne Europe na temu "Stabilnošću do rasta" poduzetnicima pružiti informacije iz prve ruke o tome što vlade u državama regije poduzimaju kako bi okruženje za poduzetničke aktivnosti učinili stabilnim i gospodarski atraktivnim. Konferencija će s druge strane pokazati i kako njemačka vlada podupire te napore u interesu Europe, regije i gospodarskih bilateralnih odnosa sa zemljama u regiji.

Kako je predviđeno, na konferenciji će premijeri iz regije kratko prezentirati gospodarske mogućnosti svojih zemalja, dok će o njemačkim nastojanjima govoriti kancelar Schroeder i ministrica za gospodarsku suradnju i razvoj Heidemarie Wieczorek-Zeul te niz visokih dužnosnika iz nadležnih resora za gospodarstvo i rad. Predstavnici gospodarstva referirat će o iskustvima u različitim područjima i oblicima gospodarske suradnje, kao i perspektivama razvoja gledanim iz prakse.

Gospodarska konferencija jugoistočne Europe posebno je aktualna jer će se još prije kraja godine odlučivati o zaključivanju pregovora o pristupu EU s Bugarskom i Rumunjskom, a nove se perspektive otvaraju i s obzirom na predstojeći početak pregovora o pristupu Hrvatske u EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙