FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BERLIN: SABORSKO IZASLANSTVO ZAVRŠILO POSJET BUNDESTAGU

BERLIN, 26. listopada 2004. (Hina) - Izaslanstvo Hrvatskog saborapredvođeno predsjednikom saborskog odbora za unutarnju politiku inacionalnu sigurnost Ivanom Jarnjakom završilo je u utorak dvodnevniposjet njemačkom parlamentu Bundestagu u Berlinu.
BERLIN, 26. listopada 2004. (Hina) - Izaslanstvo Hrvatskog sabora predvođeno predsjednikom saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ivanom Jarnjakom završilo je u utorak dvodnevni posjet njemačkom parlamentu Bundestagu u Berlinu.

Drugog dana boravka u Berlinu izaslanstvo je vodilo razgovore s njemačkim parlamentarnim i političkim dužnosnicima, među ostalima i s članovima vanjskopolitičkog odbora, te s potpredsjednicom Bundestaga Susannom Kastner.

Tijekom razgovora sa zastupnicima njemačkog parlamenta razmatrala se i mogućnost osnivanja posebne radne skupine pri Bundestagu koja bi se bavila pitanjima vezanima uz Hrvatsku za što postoji obostrani interes. Zasad je za pitanja vezana uz Hrvatsku unutar Bundestaga odgovoran zastupnik Kršćansko demokratske unije Klaus-Peter Willsch s kojim je izaslanstvo Hrvatskog sabora razgovaralo jučer.

Tijekom dvodnevnih razgovora njemački parlamentarci pokazali su velik interes za napredak gospodarskih i političkih reformi u Hrvatskoj, te su hrvatskom izaslanstvu još jednom izrazili punu podršku Hrvatskoj na putu u Europsku uniju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙