FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nevladine udruge odbijaju optužbe u vezi s natječajem za financiranje projekata

ZAGREB, 18. listopada 2004. (Hina) - Pet nevladinih udruga danas jeocijenilo neosnovanima optužbe na račun svojih predstavnika u vezi sprovedbom natječaja za financiranje projekata udruga u područjuizvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih.
ZAGREB, 18. listopada 2004. (Hina) - Pet nevladinih udruga danas je ocijenilo neosnovanima optužbe na račun svojih predstavnika u vezi s provedbom natječaja za financiranje projekata udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih.

Ministar obrazovanja, znanosti i športa Dragan Primorac razriješio je prošli tjedan članove stručnih skupina i Povjerenstva za provedbu natječaja za financiranje projekata udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja u 2004. zbog sumnje u nepravilnosti u njihovu radu.

Članovi nevladinih udruga u stručnim skupinama i Povjerenstvu optuženi su u anonimnu pismu nedavno upućenu Ministarstvu za težak prekršaj pravila natječaja i netransparentnu dodjelu novca svojim matičnim udrugama.

Predstavnici udruga u priopćenju ističu kako su zbunjeni što ministar najprije nije zatražio njihovo očitovanje te napominju da je ukupno 29 članova raspuštenih radnih skupina i povjerenstava sudjelovalo u ocjenjivanju projekata prispjelih na natječaj, da ih je samo osam iz nevladinih udruga, a ostali iz Ministarstva i drugih tijela. Ističu da je natječaj proveden ispravno i transparentno, u skladu s poslovnicima, pa da nema mjesta sumnjičenju. Pozvali su ministra Primorca da podastre dokumentiran nalaz neovisne istrage o tom slučaju i zatražili njegovu ispriku pokažu li se neopravdanima sumnjičenja iznesena u javnosti.

Priopćenje u vezi s tim slučajem danas je medijima uputila i Udruga gluhoslijepih osoba "Dodir", u kojem se ističe da član stručne radne skupine koji ih je predstavljao nije ni član ni suradnik njihove udruge te da stoga nikako ne može biti u sukobu interesa.

Ministar Primorac je donio odluku o reviziji provedbe natječaja i obustavio sve aktivnosti u provedbi Odluke o sufinanciranju projekata i programa udruga u školskoj godini 2004./2005.

No predstavnici udruga smatraju da će zbog zaustavljanja financiranja projekata samo stradati njihovi korisnici.

Priopćenje pet udruga potpisale su Djeca prva, Pokret prijatelja prirode "Lijepa naša", Savez izviđača Hrvatske, Ferijalni i hostelski savez i Centar za humanitarni rad "Suncokret".

Predstavnica Saveza izviđača Hrvatske napominje da su u raspuštenim tijelima za provedbu natječaja bili i predstavnici Centra za kulturu mira i nenasilja "Mali korak" i Udruge hrvatskih katoličkih profesora .

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙