FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državni tajnik Vranković na Forumu u Sofiji

ZAGREB/SOFIJA, 2. studenoga 2004. (Hina) - Državni tajnik zagospodarstvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništvaVladimir Vranković govorio je danas u sklopu 6. Gospodarskog foruma zaJugoistočnu Europu u Sofiji o «Gospodarskim mogućnostima u zemljamaJugoistočne Europe 2005 i važnosti javno-privatnog partnerstva ukonkurentnosti gospodarstva».
ZAGREB/SOFIJA, 2. studenoga 2004. (Hina) - Državni tajnik za gospodarstvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimir Vranković govorio je danas u sklopu 6. Gospodarskog foruma za Jugoistočnu Europu u Sofiji o «Gospodarskim mogućnostima u zemljama Jugoistočne Europe 2005 i važnosti javno-privatnog partnerstva u konkurentnosti gospodarstva».

Kako su izvijestili iz Ministarstva, forum se održava od 1. do 3. studenog 2004. godine u organizaciji Ministarstva gospodarstva Republike Bugarske i Gospodarskog foruma za Jugoistočnu Europu.

Državni tajnik Vranković, kako se prenosi u priopćenju, predstavio je trenutnu gospodarsku sliku i konkurentnost u Republici Hrvatskoj, istaknuvši kako Hrvatska radi na promicanju javno-privatnog partnerstva te je postigla puno više na tom području od ostalih zemalja jugoistočne Europe.

«Nastavit ćemo projekte javno-privatnog partnerstva kojim želimo stvoriti jak rejting tvrtki kako bi se postigla bolja cijena u privatizaciji za koju godinu», istaknuo je Vranković.

Državni tajnik Vranković susreo se s programskim direktorom Investment Compacta Organizacije za europsku suradnju i razvoj (OECD) Declanom Murphyjem. Prilikom razgovora državni tajnik Vranković izrazio je hrvatsku želju i spremnost da se ured OECD-a otvori u Zagrebu.

Na plenarnoj sjednici uputit će se i pismeni stav o otvaranju tog ureda. Prema saznanjima, OECD bi to mogao prihvatiti te bi u narednom razdoblju izaslanstvo OECD-a trebalo posjetiti Republiku Hrvatsku. Otvaranjem ureda OECD-a uspostavila bi se kvalitetnija suradnja s tom organizacijom, a samim time bi se ubrzalo postizanje standarda i kriterija koji nas svrstavaju po svim elementima u razinu zemalja članica Europske unije, prenose se u priopćenju Vrankovićeve riječi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙