FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riviera Holding: neto dobit 66 milijuna kuna

POREČ/ZAGREB, 16. studenog 2004. (Hina) - Porečka hotelsko-turističkatvrtka Riviera Holding u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarilaneto dobit od 65,99 milijuna kuna, što je 29,3 posto manje nego uistom prošlogodišnjem razdoblju kada je ostvarena dobit od 93,4milijuna kuna.
POREČ/ZAGREB, 16. studenog 2004. (Hina) - Porečka hotelsko-turistička tvrtka Riviera Holding u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 65,99 milijuna kuna, što je 29,3 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju kada je ostvarena dobit od 93,4 milijuna kuna.

Prema podacima o poslovanju koje je tvrtka dostavila Varaždinskoj burzi, ukupni su prihodi u tom razdoblju porasli za 38,67 posto, na 437,6 milijuna kuna, a ukupni su rashodi povećani za 67 posto, na 371,18 milijuna kuna.

Kako su pojasnili u tvrtki, ovogodišnji rezultati poslovanja neusporedivi su sa istim razdobljem prošle godine, iz razloga što su u konsolidirana financijska izvješća za ovu godinu uključeni podaci društva Babin Kuk iz Dubrovnika čiji je Riviera Holding većinski vlasnik od ove godine.

Prema izvješću Uprave tvrtke, neto operativni prihod bez podataka Babinog Kuka, a koji proizlazi iz osnovne djelatnosti, veći je u ovoj godini za 7 milijuna kuna ili četiri posto. Rezultat je to postizanja boljih prodajnih cijena u objektima u kojima je Riviera Holding uložila značajna sredstva u rekonstrukciju radi podizanja kvalitete usluge.

Ukupni troškovi bez podataka Babinog Kuka veći su za 30 milijuna kuna, a razlog tome, kako navode u tvrtki, je veći trošak održavanja od 7 milijuna kuna radi podizanja razine usluga. Također, u prvih devet mjeseci ove godine povećani su troškovi plaća i to zbog više odrađenih sati nego u istom razdoblju lani, promjena načina knjiženja plaća (u ovoj godini plaće knjiže po odrađenim satima, a lani po isplaćenim satima) te povećanju plaća u ovoj godini za otprilike 6 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙