FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pad cijena europskih dionica

LONDON/FRANKFURT, 16. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Europske dioniceu utorak su do podneva izbrisale ranije ostvarene dobitke na cijenama,ponajviše zbog slabljenja dionica bankarskog sektora potaknutogzabrinutostima oko zarade u američkoj podružnici globalne bankarskegrupe HSBC.
LONDON/FRANKFURT, 16. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Europske dionice u utorak su do podneva izbrisale ranije ostvarene dobitke na cijenama, ponajviše zbog slabljenja dionica bankarskog sektora potaknutog zabrinutostima oko zarade u američkoj podružnici globalne bankarske grupe HSBC.

Londonski Ftse indeks do podneva je oslabio gotovo 0,5 posto, na 4.779 bodova. Frankfurtski DAX indeks spustio se oko 0,2 posto, na 4.127 bodova.

"Bilježili smo oštar uzlazni trend prošli tjedan, a tržišta se izgleda bore s pronalaženjem novog katalizatora da bi krenula naviše", kazao je dealer u jednoj europskoj brokerskoj kući.

Dionice bankarske grupe HSBC potonule su 2,7 posto, nakon što je njezina američka podružnica za potrošačko financiranje, Household International, izvijestila o padu tromjesečne dobiti.

U Britaniji su se na udaru našle dionice duhanskih proizvoda i pubova pred objavu plana britanske vlade o zabrani pušenja na mnogim javnim mjestima. Dionice proizvođača duhanskih proizvoda Gallaher i Imperial Tobacco na vrijednosti su stoga izgubile 1,5 i 2,4 posto.

Ni pad cijena nafte četvrti dan zaredom nije bio dovoljan da potakne veće dobitke na tržištima dionica. Barel nafte na američkom tržištu spustio se nakratko na 45,25 dolara, no trenutno je njegova cijena oko 46,60 dolara.

Gubitke su većinom zabilježile i dionice automobilskih proizvođača, nakon objave da je broj registriranih vozila u zapadnoj Europi pao za 3,5 posto u listopadu na godišnjoj razini, bilježeći pad četvrti mjesec zaredom.

Indeks Tokijske burze Nikkei oslabio je 0,59 posto, na 11.161 bod.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙