FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Reosiguravateljski div Munich Re snizio procjene poslovanja

MUENCHEN, 8. studenog 2004. (Hina/AFP) - Najveća reosiguravateljskatvrtka u svijetu Munich Re revidirala je svoje prognoze ovogodišnjedobiti nakon vala smrtonosnih orkana i tajfuna u SAD-u i Aziji.
MUENCHEN, 8. studenog 2004. (Hina/AFP) - Najveća reosiguravateljska tvrtka u svijetu Munich Re revidirala je svoje prognoze ovogodišnje dobiti nakon vala smrtonosnih orkana i tajfuna u SAD-u i Aziji.

U izvornoj je prognozi ta njemačka tvrtka predvidjela čistu dobit u vrijednosti dvije milijarde eura, "ali nakon ciklona postalo je jasno da će tu brojku biti teško dosegnuti pa smo je odlučili definirati kao gornju granicu naših prognoza", kazao je financijski kontrolor Munich Re Joerg Schneider.

Cikloni poput orkana Charley-a, Frances, Ivana i Jeanne, i tajfuni Songda i Chaba stajali su Munich Re oko 550 milijuna eura.

Tvrtka je u trećem tromjesečju općenito zabilježila dobre rezultate. U razdoblju od srpnja do kraja rujna Munich Re zabilježio je čistu dobit od 365 milijuna eura u usporedbi sa 42 milijuna eura u istom razdoblju prošle godine. Operativna dobit u istom periodu iznosila je 490 milijuna eura u usporedbi s prošlogodišnjih 253 milijuna eura.

Tvrtka je objavila da je bruto prihod od premija u trećem tromjesečju iznosio 9,25 milijardi eura u odnosu na prošlogodišnjih 9,9 milijardi eura. U prvih devet mjeseci ove godine ukupan prihod od premija iznosio je 28,9 milijardi eura, što također predstavlja blago smanjenje u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙