FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka ulaže u obnovu albanskog elektroenergetskog sustava

TIRANA, 16. studenog 2004. (AP) - Njemačka planira uložiti 26 milijunaameričkih dolara u nadogradnju kapaciteta za proizvodnju električneenergije i infrastrukture za prijenos u južnoj Albaniji, objavila je uutorak albanska državna elektroenergetska kompanija.
TIRANA, 16. studenog 2004. (AP) - Njemačka planira uložiti 26 milijuna američkih dolara u nadogradnju kapaciteta za proizvodnju električne energije i infrastrukture za prijenos u južnoj Albaniji, objavila je u utorak albanska državna elektroenergetska kompanija.

Njemački kapital bit će korišten za obnovu hidroelektrane, izgradnju nove trafostanice i obnovu prijenosne mreže u Sarandi, oko 270 kilometara južno od glavnog grada Tirane, stoji u priopćenju Albanske elektroenergetske kompanije.

Poslovi obnove, koji bi trebali poboljšati opskrbu električnom energijom u četiri okolna grada, bit će okončani do lipnja 2005., upravo na vrijeme za početak turističke sezone u Sarandi, smještenoj na Jonskom moru.

U Albaniji su česte nestašice struje, uglavnom zbog lošeg upravljanja elektroenergetskim sustavom i zastarjele prijenosne mreže. Ta mala zemlja želi što prije poboljšati situaciju s opskrbom struje jer se nada privući više stranih investicija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙