FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor se sastala s udrugama za suzbijanje ovisnosti

SPLIT, 15. studenog 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosorsastala se popodne u Splitu s predstavnicima Mreže udruga zasuzbijanje zlouporabe droga i predstavila brošuru i jumbo-plakat zaobilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Hrvatskoj, koji počinjedanas.
SPLIT, 15. studenog 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor sastala se popodne u Splitu s predstavnicima Mreže udruga za suzbijanje zlouporabe droga i predstavila brošuru i jumbo-plakat za obilježavanje Mjeseca borbe protiv ovisnosti u Hrvatskoj, koji počinje danas.

Jadranka Kosor, predsjedateljica Vladina Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga, iznijela je podatak da je prije dvije godine u Hrvatskoj od posljedica uzimanja droge umrlo 55, a lani 71 osoba.

"Ti podatci zvone na uzbunu jer upozoravaju da ne činimo dosta u borbi protiv tog zla. Za suzbijanje zla droge trebamo još mnogo više raditi i suzbiti predrasude", rekla je.

Kosor je na skupu u vili "Dalmaciji" predstavila brošuru "Ne drogi" i jumbo-plakat kojim država i civilne udruge zajedno šalju mladima poruku da "u životu ne treba baš sve kušati".

Ta će poruka lakše pronaći put do onih kojima je namijenjena zajedničkim djelovanjem tih dvaju područja i planiranjem preventivnih aktivnosti, istaknula je Kosor. Naglasila je kako se ona i dalje žestoko protivi dekriminalizaciji droga, dodavši kako se politika ne bi smjela upletati u to područje.

Predsjednica Ureda za suzbijanje ovisnosti Bernardica Juretić naglasila je kako se Split već dugo godina uspješno nosi s tom pošasti, ocijenivši da se u tom gradu zla droge oslobodilo tisuću narkomana, koji su svoj život počeli iznova. Ured će iduće, kao i ove godine, 2,5 milijuna kuna dodijeliti udrugama za borbu protiv ovisnosti, dodala je.

Ministrica Kosor prije podne je u Splitu sudjelovala na proslavi obljetnice oslobođenja Splita i razbijanja jadranske blokade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙