FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dr. Reiner u europskom komitetu za prevenciju kardiovaskularnih bolesti

ZAGREB/PARIZ, 28. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Akademijemedicinskih znanosti Hrvatske i ravnatelja Kliničkog bolničkog centra,prof. dr. sc. Željko Reiner, izabran je na europskom summitu oprevenciji kardiovaskularnih bolesti u Parizu, za jednog od osamčlanova Zajedničkog komiteta europskih znanstvenih i stručnih društavaza prevenciju kardiovaskularnih bolesti, priopćeno je jutros izHrvatskog društva a aterosklerozu.
ZAGREB/PARIZ, 28. listopada 2004. (Hina) - Predsjednik Akademije medicinskih znanosti Hrvatske i ravnatelja Kliničkog bolničkog centra, prof. dr. sc. Željko Reiner, izabran je na europskom summitu o prevenciji kardiovaskularnih bolesti u Parizu, za jednog od osam članova Zajedničkog komiteta europskih znanstvenih i stručnih društava za prevenciju kardiovaskularnih bolesti, priopćeno je jutros iz Hrvatskog društva a aterosklerozu.

Taj komitet, koji predstavlja nekoliko stotina tisuća europskih liječnika (kardiologe, dijabetologe, liječnike opće i obiteljske medicine itd.), donosi svakih nekoliko godina glavne smjernice o prevenciji kardiovaskularnih bolesti, nadzire njihovu primjenu i koordinira svekolike aktivnosti na prevenciji infarkta srca, koronarne bolesti srca, moždanog udara i sličnih bolesti u Europi.

Izbor prof. dr. Željka Reinera za člana Zajedničkog komiteta europskih znanstvenih i stručnih društava za prevenciju kardiovaskularnih bolesti, ujedno je značajno priznanje hrvatskoj medicini, ističe se u priopćenju Hrvatskog društva za aterosklerozu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙