FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe droga

ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Povjerenstvo za suzbijanjezlouporabe opojnih droga na današnjoj je sjednici saželo svojovogodišnji rad i zaključilo da svi resori i ministarstva ispunjavajusvoje zadaće, rekla je novinarima nakon sjednice Povjerenstvapotpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja imeđugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.
ZAGREB, 21. listopada 2004. (Hina) - Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga na današnjoj je sjednici saželo svoj ovogodišnji rad i zaključilo da svi resori i ministarstva ispunjavaju svoje zadaće, rekla je novinarima nakon sjednice Povjerenstva potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

U Hrvatskoj je 18.476 registriranih ovisnika, a taj se broj može, na žalost, pomnožiti s tri do pet da bi se znao njihov stvaran broj, rekla je Kosor, pod čijim je predsjedanjem održana sjednica.

Ministartsvo obitelji osniva obiteljske centre, odnosno savjetovališta kojima je jedna od glavnih zadaća pomoć obiteljima u prevenciji i rješavanju teškoća s drogama, ali i drugih obiteljskih pitanja, istaknula je Kosor, dodavši da je takav centar već otvoren u Splitu, sutra će se otvoriti u Hrvatskoj Kostajnici, a uskoro u Dubrovniku.

MUP posao obavlja vrlo dobro i ove je godine zaplijenjeno više od 100 kilograma heroina, rekla je i dodala da na snagu stupaju izmjene i dopune Zakona o sprječavanju zlouporabe droga koji propisuje osnivanje posebnog povjerenstva za uništavanje droge. Tako će u mjesecu borbe protiv zlouporabe droge od 15. studenoga do 15. prosinca biti uništena velika količina zaplijenjene droge, najavila je.

Kosor je rekla da je Ministarstvo pravosuđa izvijestilo o osnivanju posebnih odjela za ovisnike, primjerice u Lepoglavi, a Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi o završnim radovima u osnivanju prve državne komune u Rijeci koja bi trebala biti gotova do 15. prosinca.

Carinska je uprava izvijestila da uspješno obavlja svoj posao u zapljeni droge, a i druga ministarstva i resori uspješno obavljaju svoje poslove, ocijenila je Kosor.

Povjerenstvo je osnovalo i malu skupinu za pripremu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, rekla je, uz ostalo, Kosor, pozvavši medije da se aktivno uključe u akciju protiv ovisnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙