FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AMERIKANAC PROGLAŠEN KRIVIM ZA UBOJSTVO SVOJE TRUDNE ŽENE

WASHINGTON,12. studenoga(Hina) - Nakon dugog suđenja koje je privukloveliku pozornost američke javnosti porota je u petak proglasila krivimScotta Petersona iz Kalifornije za ubojstvo svoje trudne žene.
WASHINGTON,12. studenoga(Hina) - Nakon dugog suđenja koje je privuklo veliku pozornost američke javnosti porota je u petak proglasila krivim Scotta Petersona iz Kalifornije za ubojstvo svoje trudne žene.

Porota suda u Redwood Cityju proglasila je Petersona (32) krivim za ubojstvo njegove žene Laci kao i za ubojstvo još nerođenog sina kojeg je nosila. Njezino tijelo isplivalo je na obalu Zaljeva San Francisco u travnju 2003. na mjestu gdje je Peterson rekao da je išao pecati u vrijeme kada je njegova supruga u osmom mjesecu trudnoće nestala.

Peterson bi mogao dobiti smrtnu kaznu ili doživotni zatvor bez prava na uvjetnu slobodu na saslušanju koje je predviđeno da počne 22. studenoga.

Promatrači okupljeni pred sudnicom su oduševljeno pozdravili ovu presudu, dok ju je Peterson saslušao bez traga emocija.

Presuda je došla nakon petomjesečnog suđenja koje je privuklo veliku pozornost javnosti i medija fasciniranih pričom o privlačnom, mladom bračnom paru koja je završila tragično.

Tužitelji su optužili Petersona da je svoju trudnu ženu ubio uoči Božića 2002. i potom njezino tijelo bacio u zaljev San Francisco.

Tužiteljstvo nije za ubojstvo imalo svjedoka, niti oružja i nije čak uspjelo utvrditi ni uzrok smrti, ali je uspjelo predstaviti Petersena kao lažova i ženskaroša koji nije mogao podnijeti pomisao na dosadni bračni život s djecom.

Obrana je ustvrdila da tužiteljstvo nije iznijelo ni motiv ni dokaze koji mogu povezati Petersena s ubojstvom njegove žene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙