FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Budimiru jedinstvena kazna - 40 godina zatvora

ČAKOVEC, 2. studenog 2004. (Hina) - Županijski sud u Čakovcu danas jeMarselu Budimiru, optuženu za pokušaj teškoga ubojstva policajcaStjepana Balića, izreklo desetgodišnju zatvorsku kaznu, a kako je jošprije zbog pljačke, otmice i ubojstva policajca Željka Murka osuđen na32 godine zatvora, sud mu je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora od 40godina.
ČAKOVEC, 2. studenog 2004. (Hina) - Županijski sud u Čakovcu danas je Marselu Budimiru, optuženu za pokušaj teškoga ubojstva policajca Stjepana Balića, izreklo desetgodišnju zatvorsku kaznu, a kako je još prije zbog pljačke, otmice i ubojstva policajca Željka Murka osuđen na 32 godine zatvora, sud mu je izrekao jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina.

U prvotnom suđenju Marsel Budimir je oslobođen krivnje za pokušaj teškoga ubojstva policajca Balića, no Vrhovni sud je prvotno izrečenu kaznu od 27 godina povisio na 32 godine zatvora i od Županijskoga suda u Čakovcu zatražio ponovno suđenje za pokušaj teškoga ubojstva Stjepana Balića.

Budimir je 12. veljače 2003. u poslovnici Varaždinske banke u Nedelišću počinio kažnjivo djelo oružanog razbojništva i opljačkao 311.253 kune. Bježeći od policije u predjelu Dobšinoj grabi u Kuršancu nedaleko od mosta preko Drave počinio je teško kažnjivo djelo ubojstva prometnog policajca Željka Murka, oca troje maloljetne djece, i teško kažnjivo djelo pokušaja ubojstva policajca Stjepana Balića. Isto tako prijeteći oružjem, zatražio je od vlasnika vikendice Mirka Špicara da ga automobilom odveze izvan policijskoga okružja.

U objašnjenju presude sudac Rajko Kipke je otegotnom okolnosti ocijenio Budimirovu upornost i naročitu kriminalnu volju, a olakotnim okolnostima da nije osuđivan, da je sudjelovao u Domovinskom ratu, da je dobitnik je spomenice Domovinskog rata i medalje "Oluja".

Na prošlotjednu ročištu u Čakovcu predsjednik Sudskog vijeća Rajko Kipke odbio je prijedlog zagrebačkog Županijskog suda da se spoje postupci, jer se u Zagrebu usporedno sudilo Budimiru za krađu automobila, oružanu pljačku banke i mjenjačnice. Budimirov branitelj, zagrebački odvjetnik Silvije Degen, nije nazočio pravorijeku, kojim je pak zadovoljstvo izrazila zamjenica županijskoga državnog odvjetnika u Čakovcu Sonja Šraj-Slovenc.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙