FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DEL PONTE PREDLOŽILA DA SE KOVAČEVIĆU SUDI U SCG

DEN HAAG, 1. studenoga 2004. (Hina) - Glavna haška tužiteljica Carladel Ponte predložila je predsjedniku Haškog suda (ICTY) TheodoruMeronu da suđenje Vladimiru Kovačeviću Rambu, bivšem oficiru JNAoptuženom za napad na Dubrovnik 1991, bude prepušteno pravosuđu Srbijei Crne Gore.
DEN HAAG, 1. studenoga 2004. (Hina) - Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte predložila je predsjedniku Haškog suda (ICTY) Theodoru Meronu da suđenje Vladimiru Kovačeviću Rambu, bivšem oficiru JNA optuženom za napad na Dubrovnik 1991, bude prepušteno pravosuđu Srbije i Crne Gore.

Predlažući prvi put da jedan postupak, koji je započet pred ICTY-em bude prepušten SCG, Del Ponte je izrazila uvjerenje u sposobnosti Okružnog suda u Beogradu da suđenje provede po međunarodnim standardima.

Del Ponte podsjeća da se pred Okružnim sudom u Beogradu sudi optuženima za pokolj na Ovčari te da je tužitelju za ratne zločine nedavno predala spis protiv jednog osumnjičenog za zločine u BiH.

U skladu sa strategijom dovršetka rada ICTY-a koja nalaže ustupanje manje značajnih predmeta nacionalnoj jurisdikciji, tužiteljica je do sada predložila da se Hrvatskoj ustupi suđenje generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu, optuženim za kršenje humanitarnog prava u operaciji Medački džep 1993., a BiH predmet "Mejakić i ostali", koji se vodi protiv četvorice bosanskih Srba optuženih za zločine u koncentracijskim logorima Omarska, Keraterm i Trnopolje 1992. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙