FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIK RS: SURADNJA S HAŠKIM SUDOM UŠLA U DRAMATIČNU FAZU

BANJA LUKA, 12. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić u petak je ocijenio da je suradnja s Haškim tribunalomušla u 'dramatičnu fazu' te upozorio na teške posljedice po pravni ipolitički položaj RS.
BANJA LUKA, 12. studenog 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Srpske Dragan Čavić u petak je ocijenio da je suradnja s Haškim tribunalom ušla u 'dramatičnu fazu' te upozorio na teške posljedice po pravni i politički položaj RS.

«Posebno su opasne kvalifikacije međunarodne zajednice da Republika Srpska krši Daytonski mirovni sporazum i upravo takve kvalifikacije mogu imati teške posljedice po pravni i politički položaj RS» kazao je predsjednik Čavić pred novinarima.

Apelirajući na optužene za ratne zločine koji izbjegavaju uhićenje da se dragovoljno predaju vlastima RS, Čavić je također kazao kako bi Vlada RS u tom smislu trebala kontaktirati s obiteljima haških optuženika kako bi i one utjecale na njihovu dragovoljnu predaju.

"Međunarodna zajednica sa mandatom u BiH ima kapacitet za obavljanje uhićenja, neka nam pomogne, jer mi radimo na istom poslu. U Bosni i Hercegovini postoje obavještajno-sigurnosna i agencija za istraživanje, koje ravnomjerno moraju snositi odgovornost jer je to u njihovoj izravnoj nadležnosti", rekao je Čavić.

Čavić je također kazao da obavještajno-sigurnosna agencija ne može izbjeći suradnju da bi se pribavile informacije o mjestima na kojima se skrivaju optuženi za ratne zločine u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙