FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BANJA LUKA: ODRŽAN OKRUGLI STOL O ČLANSTVU BIH U NATO-U

BANJA LUKA, 19. listopada 2004. (Hina) - NATO će i dalje ustrajati nauhićenju optuženih za ratne zločine jer je to jedan od temeljnih uvjeta za prijam BiH u Partnerstvo za mir, izjavio je u utorak uBanjoj Luci član političkog odjela NATO-a Stephan Elgerssma naokruglom stolu o temi "Sigurnost BiH-BiH u članstvu NATO".
BANJA LUKA, 19. listopada 2004. (Hina) - NATO će i dalje ustrajati na uhićenju optuženih za ratne zločine jer je to jedan od temeljnih uvjeta za prijam BiH u Partnerstvo za mir, izjavio je u utorak u Banjoj Luci član političkog odjela NATO-a Stephan Elgerssma na okruglom stolu o temi "Sigurnost BiH-BiH u članstvu NATO".

Predstavnik NATO-a je uvodno rekao da je Bosna i Hercegovina ispunila najveći dio obveza za prijam u program Partnerstvo za mir i naglasio da je u tome važna reforma sustava obrane.

Elgerssma je podsjetio da će NATO ostati u BiH i nakon 2. prosinca, kada obveze SFOR preuzima EU, te da će se nastaviti s pružanjem pomoći reformi obrane.

Okrugli stol je organizirala nevladina udruga Alijansa za sigurnost BiH a predsjednik njezina Upravnog odbora Sejfudin Tokić izjavio je da je nesuradnja s Međunarodnim sudom za ratne zločine u Haagu glavna zapreka prijamu BiH u Partnerstvo za mir.

Tokić je podsjetio da u Republici Srpskoj za devet godina nije uhićen ni procesuiran niti jedan osumnjičenik za ratne zločine. "Nedopustivo je da BiH bude talac neučinkovitosti i nesuradnje vlasti RS s Haškim tribunalom i tražimo da BiH bude primljena u NATO program Partnerstvo za mir, a da nakon toga međunarodne institucije iskoriste mogućnosti i prava za suspenziju dijela ili cijele vlasti RS", rekao je Tokić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙