FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Miljac: talijanske lučke vlasti su nas pokušale zaštititi

SPLIT, 12. studenog 2004. (Hina) - Ivica Miljac, zapovjednik "Orašca",trgovačkog broda na koji je jučer pucano s talijanske ribarice,izjavio je danas kako napad "apsolutno nije bio ničim izazvan" te dasu nakon njihova poziva intervenirale talijanske lučke vlasti, nakončega je napad prekinut.
SPLIT, 12. studenog 2004. (Hina) - Ivica Miljac, zapovjednik "Orašca", trgovačkog broda na koji je jučer pucano s talijanske ribarice, izjavio je danas kako napad "apsolutno nije bio ničim izazvan" te da su nakon njihova poziva intervenirale talijanske lučke vlasti, nakon čega je napad prekinut.

"Neočekivan, potpuno neobjašnjiv i nepotreban napad na sreću je prošao bez ljudskih žrtava, premda je jedan metak pogodio točno u mjesto na kojem se u to vrijeme nalazio kormilar, koji je na sreću u tom trenutku bio sagnut", rekao je Miljac brojnim novinarima nakon što su policija i Lučka kapetanija obavile očevid.

Kazao je kako mu je vrlo teško što ne može naći "razlog takvu barbarskom postupku, koji je zapravo pokušaj ubojstva". "Bilo je vrlo opasno i sva je sreća što su prekinuli, vjerojatno nakon intervencije talijanskih lučkih vlasti, zbog čega im zahvaljujemo", kazao je zapovjednik Miljac.

Dodao je da se posada od šest članova sada smirila te brod osim razbijena stakla nije pretrpio druga oštećenja. Kazao je da će sutra "Orašac" natovaren kamenom nastaviti plovidbu prema Italiji, te kako se nada da nešto slično neće više nikad doživjeti.

Trgovački motorni brod dubrovačke Atlantske plovidbe "Orašac", na koji je jučer u blizini talijanske obale kod Pescare pucano s jednog od talijanskih ribarskih brodova, uplovio je jutros oko 9 sati u splitsku luku.

"Orašac" inače plovi u "off-shore" tvrtki Atlantske plovidbe pod liberijskom zastavom.

Jučer oko 9 sati na "Orašac" su, dok je isplovljavao iz talijanske luke kod Pescare, s jedne od nekoliko talijanskih ribarica ispaljena četiri hitca. Talijanski brod "Ornella II" s kojeg je pucano bio je u skupini od četiriju brodica.

O izgredu su obaviješteni Hrvatsko veleposlanstvo u Rimu te ministarstva mora, prometa i razvitka, vanjskih i unutarnjih poslova.

Ministarstvo vanjskih poslova uputilo je prosvjednu notu talijanskom ministarstvu u kojoj izražava protest "zbog uporabe oružja" i "traži objašnjenje i utvrđivanje činjenica s njihove strane".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙