FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otkazana završna demonstracija vojne vježbe

PULA,22. listopada 2004.(Hina) - Zbog guste magle i ribarskih brodovakoji su tijekom jutra, unatoč zabrani, plovili u akvatoriju rtaKamenjaka u Premanturi, danas nije održana topničko-raketna vježba,odnosno završna demonstracija rezultata dvotjedne vježbe gađanja "Štit2004".
PULA,22. listopada 2004.(Hina) - Zbog guste magle i ribarskih brodova koji su tijekom jutra, unatoč zabrani, plovili u akvatoriju rta Kamenjaka u Premanturi, danas nije održana topničko-raketna vježba, odnosno završna demonstracija rezultata dvotjedne vježbe gađanja "Štit 2004".

Vojni dužnosnici i predstavnici lokalnih i županijskih vlasti, zajedno s oko 600 sudionika vježbe, pratili su događaje na moru, odnosno kako vojni patrolni brodovi cijeloga jutra presreću ribarice i glisere te ih ispraćuju iz zabranjene zone.

Među njima najviše je bilo ribarskih brodova koji su još u zoru izišli u ribolov i u to su se vrijeme vraćali. Upravo iz tog razloga zapovjednik vježbe pukovnik Branko Vincelj nije dopustio gađanje zračnih ciljeva najmodernijim topničkim i raketnim sustavima izrazivši pritom žaljenje što voditelji elitnih postrojbi protuzračne obrane nisu uspjeli pokazati što su naučili tijekom 14-dnevne obuke.

U pulskoj Lučkoj kapetaniji izvijestili su novinare kako su na vrijeme poduzete sve mjere opreza te je za danas proglašena zabrana plovidbe akvatorijem u kojemu se trebala održati vojna vježba. Kako se doznaje, prema standardnoj proceduri na vrijeme su obaviještene sve nadležne institucije i svi su pomorci trebali biti upoznati sa zabranom plovidbe.

Osvrnuvši se na prosvjed članova udruge "Zelena Istra", održan početkom tjedna, zapovjednik vojne vježbe pukovnik Branko Vincelj još je jednom u izjavi za novinare rekao kako su se svi sudionici vježbe brinuli, koliko su god mogli, o zaštićenim endemskim zonama a, kako je rekao, "inspekcija će potvrditi da smo sve ostavili u stanju u kojem smo zatekli".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙