FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poglavarstvo PGŽ: Ubrzati prometne projekte

RIJEKA,11. studenoga(Hina) - Primorsko-goransko županijsko Poglavarstvodanas je razmatralo studiju o stanju i razvoju riječkog prometnogpravca na osnovi koje je Vladi upućen zahtjev da za razvoj tog pravcaosigura proračunski novac te da ubrza ostvarenje postojećih razvojnihprometnih projekata.
RIJEKA,11. studenoga(Hina) - Primorsko-goransko županijsko Poglavarstvo danas je razmatralo studiju o stanju i razvoju riječkog prometnog pravca na osnovi koje je Vladi upućen zahtjev da za razvoj tog pravca osigura proračunski novac te da ubrza ostvarenje postojećih razvojnih prometnih projekata.

Zaključeno je da je zastarjelu lučku infrastrukturu potrebno obnoviti te ubrzati provedbu razvojnog Rijeka Gateway Projekta.

Studiju "Lučki prometni pravac: infrastruktura - cesta - željeznica - prenamjena - zajam Svjetske banke" izradili su riječki Pomorski fakultet i županijski Odjel za pomorstvo, promet i veze.

Na sjednici je rečeno da je nužno dovršiti izgradnju punog profila autoceste Rijeka-Zagreb, riječke obilaznice i spojnih cesta do luke.

Zastarjelu željezničku prugu potrebno je modernizirati te izgraditi novi željeznički čvor na pruzi Rijeka-Zagreb.

Nerazvijeni zračni promet treba poboljšati proširenjem riječke zračne luke u svrhu obavljanja teretnog prometa te omogućiti prometovanje niskobudžetnih avioprijevoznika.

Poglavarstvo je donijelo Odluku o osnivanju proračunskog fonda za ostvarivanje projekta "Transgranična inicijativa za promicanje ribarstva na području Jadrana, razvoj tehničke pomoći, logistike i tržišta". Konvenciju o pristupanju tom projektu županija je potpisala sredinom ove godine, a partneri u projektu su talijanske regije Friuli-Venezia-Giulia, Emilia Romagna i Veneto te Istarska i Primorsko-goranska županija.

Primorsko-goranska županija sudjelovat će u izradi projekata, izgradnji veletržnice ribom u Rijeci, opremanju veletržnica ribom u Puli i Rijeci, programu osposobljavanja i obrazovanja za upravljanje tim veletržnicama, organizaciji stručnih skupova te upravljanju cijelim projektom.

Veći dio novca za sudjelovanje županije, 701.689 eura, osiguralo bi se putem nositelja projekta regije Friuli-Venezia-Giulia, a 3200 eura osigurat će se iz županijskog proračuna.

Županijskoj Lučkoj upravi Mali Lošinj Poglavarstvo je odobrilo suglasnost za dogradnju pristaništa. Ugovoreni radovi vrijedni su 2,29 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙