FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PORAST PROMETA U HRVATSKIM RIJEČNIM LUKAMA

OSIJEK, 28. listopada 2004. (Hina) - U hrvatskim riječnim lukama uprvih devet mjeseci ove godine bilježi se trend rasta prometa ipristalih plovila, što znači da se riječni promet počinje prepoznavatikao jedan od najpovoljnijih i najekonomičnijih načina prijevoza robe,istaknuto je na današnjoj sjednici Zajednice za promet na unutarnjimvodama osječke Županijske komore.
OSIJEK, 28. listopada 2004. (Hina) - U hrvatskim riječnim lukama u prvih devet mjeseci ove godine bilježi se trend rasta prometa i pristalih plovila, što znači da se riječni promet počinje prepoznavati kao jedan od najpovoljnijih i najekonomičnijih načina prijevoza robe, istaknuto je na današnjoj sjednici Zajednice za promet na unutarnjim vodama osječke Županijske komore.

Uz povećanje prijevoza roba u svim lukama zabilježeno je povećanje broja pristalih plovnih objekata, pa su u osječkoj luci "Tranzit" u prvih devet mjeseci ove godine evidentirana 273 plovila, odnosno za 64 plovila više nego prošle godine.

U vukovarskoj je luci u istome ovogodišnjem razdoblju pristalo 169 plovila, ili 51 plovilo više nego 2003. godine.

Predstavnici tvrtke "Dunavski Lloyd" izvijestili su kako je u devetomjesečnom razdoblju ove godine realizacija povećana za 41 posto, odnosno da je prevezeno 67.000 tona više nego u prošloj godini, a ukupan promet veći je za 3,5 milijuna kuna.

Kako je istaknuto, povećanje obima poslovanja traži i veća ulaganja u infrastrukturu luka i pristaništa, a jedan od problema za riječne brodare su i visoke cijene goriva koje su, kako je rečeno, od početka godine porasle za 22,6 posto.

Upozoreno je i na potrebu rješavanja nedostatka skladišnog prostora u osječkoj luci "Tranzit" i luci "Vukovar", jer postoji mogućnost da zbog povećanih najava prijevoza robe za pojedine tvrtke iz BiH, ove luke, sa postojećim kapacitetima, neće biti u mogućnosti udovoljiti svim zahtjevima.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙