FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Program "Zajčevih dana"

RIJEKA,2. studenoga 2004(Hina) - Riječko Gradsko poglavarstvo nadanašnjoj je sjednici prihvatilo program tradicionalne manifestacije"Zajčevi dani", koja će se održati od 9. do 15. prosinca u Rijeci.
RIJEKA,2. studenoga 2004(Hina) - Riječko Gradsko poglavarstvo na današnjoj je sjednici prihvatilo program tradicionalne manifestacije "Zajčevi dani", koja će se održati od 9. do 15. prosinca u Rijeci.

Manifestacija ima za cilj poticati suvremeno skladateljsko stvaralaštvo uz izvođenje njihovih djela, a tijekom Dana održat će se muzikološki skup o djelu Ivana Zajca te koncerti Riječke filharmonije i drugih izvođača s djelima Ivana Zajca, ali i drugih suvremenih i klasičnih autora.

Ovogodišnji "Zajčevi dani" otvorit će se koncertom gudačkog kvarteta "Sebastian" iz Zagreba s djelima I. Mane Jarnovića, Ivana Zajca i F. Schuberta. Koncerte će održati Mješoviti zbor "Jeka primorja", harfistica Diana Grubišić Ćiković i flautistica Tamara Coha Mandić, Riječka filharmonija te Riječki komorni orkestar.

Manifestacija će biti zatvorena koncertom Riječkog oratorijskog zbora Ivana Matetića Ronjgova uz pratnju Riječkog komornog orkestra i duhača orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca. Bit će izvedena djela I. Zajca, J. Haydna i praizvedba djela Dušana Prašelja.

U sklopu Dana bit će održan i koncert sjećanja na Borisa Papandopula te skup o skladateljima Nedjeljku Karabaiću i Vladimiru Fajdetiću.

Muzikološki znanstvenici Stanislav Tuksar i Vjera Katalinić počinju s muzikološkim istraživanjem "Zreli Zajc" koje će obrađivati razdoblje od 1870. do 1914. za Zajčeva boravka u Zagrebu. Prikupljena i obrađena građa bit će predstavljene na 3. Međunarodnom muzikološkom simpoziju sljedeće godine u Rijeci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙