FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: prijevoznici o teretnom prijevozu

OSIJEK, 4. studenog 2004.(Hina) - U Osječko-baranjskoj županijidjeluje 120 registriranih cestovnih teretnih prijevoznika s ukupno 607vozila, koji se suočavaju ne samo s problemom obnove voznog parka veći sa kriterijima i načinima izdavanja međunarodnih dozvola, koje trebamijenjati, rečeno je na današnjoj sjednici Strukovne skupine cestovnogteretnog prometa osječke Županijske komore.
OSIJEK, 4. studenog 2004.(Hina) - U Osječko-baranjskoj županiji djeluje 120 registriranih cestovnih teretnih prijevoznika s ukupno 607 vozila, koji se suočavaju ne samo s problemom obnove voznog parka već i sa kriterijima i načinima izdavanja međunarodnih dozvola, koje treba mijenjati, rečeno je na današnjoj sjednici Strukovne skupine cestovnog teretnog prometa osječke Županijske komore.

Iako je zabilježeno smanjenje broja vozila koja nemaju eko-znak, što govori da prijevoznici obnavljaju vozne parkove kako bi bili konkurentni na tržištu, na području Županije ta vozila još uvijek čine više od 50 posto ukupno registriranih vozila u cestovnom teretnom prijevozu, upozoreno je na sastanku.

Prijevoznicima iz ove Županije dodijeljena je samo jedna CEMT dozvola za Austriju, što je dva posto od ukupnog broja tih dozvola izdanih u Hrvatskoj, te šest CEMT dozvola za Italiju, odnosno tri posto u odnosu na cijelu države.

Osječko-baranjski prijevoznici izrazili su nezadovoljstvo postojećim kriterijima i transparentnošću izdavanja tih dozvola, ocjenivši, uz ostalo, da bi se one trebale izdavati sukladno udjelu koji prijevoznici ovoga područja ostvaruju u ukupnom cestovnom prijevozu zemlje.

Prema podacima te Strukovne skupine, osječka je Županijska komora prošle godine raspodijelila ukupno 7.600 različitih dozvola za međunarodni prijevoz tereta, a do početka studenog ove godine ukupno 6.641 dozvolu, od čega najviše, 1.700, za prijevoz u Italiju.

(Hina) xivuč ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙