FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Jankomiru trgovački centri, ali i gospodarski objekti

ZAGREB, 4. studenog 2004. (Hina) - Na području slobodne carinske zoneJankomir, od 67 hektara, planira se nova prometna mreža i predviđamogućnost izgradnje velikih trgovačkih centara, izvijestila je danaspročelnica Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada Ana MrakTaritaš, uz ostalo, na sjednici zagrebačkog Gradskog poglavarstva.
ZAGREB, 4. studenog 2004. (Hina) - Na području slobodne carinske zone Jankomir, od 67 hektara, planira se nova prometna mreža i predviđa mogućnost izgradnje velikih trgovačkih centara, izvijestila je danas pročelnica Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada Ana Mrak Taritaš, uz ostalo, na sjednici zagrebačkog Gradskog poglavarstva.

Više prostora za gospodarsku i poslovnu namjenu, umjesto za trgovačke centre u raspravi je zatražio pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo Ladislav Prežigalo, a podržao ga je zamjenik gradonačelnice zadužen za gospodarstvo Stipe Tojčić ustvrdivši da je u Zagrebu ionako previše trgovačkih lanaca.

O tome i drugim pitanjima bit će riječi i na javnoj raspravi o prijedlogu Urbanističkog plana uređenja (UPU) slobodne carinske zone Jankomir koja počinje 15. studenoga u Susedgradu.

Članovi Poglavarstva su utvrdili i prijedlog odluke o donošenju UPU Veslačka-Trnje i uputili na javnu raspravu. Po tom planu, ondje bi se stvorila zona visokog urbaniteta, ali i zadržao "zeleni parter" Zagreba u kontaktu s rijekom Savom.

Gradsko poglavarstvo danas nije prihvatilo drugu, umanjenu ponudu stečajnog upravitelja Klare d.d. za kupnju nekretnina u Koturaškoj u iznosu od 93,2 milijuna kuna jer još uvijek taj iznos smatraju previsokim.

Članovi Poglavarstva su izmijenili Odluku o dječjem dodatku kako bi se, uz ostalo, preciznije utvrdili kriteriji za ostvarivanje prava na dječji dodatak i slično. Za tu je svrhu iz gradskog proračuna ove godine osigurano 12 milijuna kuna, a za 2005. se predviđa iznos od 39 milijuna u skladu s programom pronatalitetne politike Grada Zagreba.

Danas je upućen i javni poziv poduzetnicima da se uključe u projekt "Lokalni projekti razvoja - Poduzetnik" s tim da bi im Grad Zagreb subvencionirao kamatu, ovisno o pojedinim projektima Ministarstva gospodarstva, u ukupnom iznosu od tri milijuna kuna.

Iz gradskog je proračuna izdvojeno 1,4 milijuna kuna za obnovu prvog kata Moderne galerije, milijun kuna za pokriće troškova Dramskog kazališta "Gavella" i 520.000 kuna za organizaciju VIII. konferencije glavnih gradova za proširenje EU. "Ako želimo sudjelovati u međunarodnim aktivnostima moramo organizirati takve skupove", rekla je gradonačelnica Vlasta Pavić i napomenula da ne može predstavljati Grad Zagreb samo po gradskim četvrtima, već to mora činiti i izvan granica Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙