FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAU: Opel Astra-hrvatski automobil 2005. godine

ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Stručni žiri Hrvatske automobilskeudruge odlučio je "Zlatni kotač" i titulu "Hrvatski automobil 2005.godine" dodijeliti "Opel Astri" treće generacije.
ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Stručni žiri Hrvatske automobilske udruge odlučio je "Zlatni kotač" i titulu "Hrvatski automobil 2005. godine" dodijeliti "Opel Astri" treće generacije.

Stručni žiri HAU, koju čine stručnjaci i znanstvenici iz područja povezanih s proizvodnjom i korištenjem automobila, odlučio je sinoć i o "Zlatnim plaketama" za najbolje po kategorijama. Nagrade će biti uručene 2. prosinca 2004. na svečanosti u Hrvatskom autoklubu, izvijestili su danas iz Udruge.

U nižoj klasi najbolji je Mitsubishi Colt, u kompaktnoj klasi Opel Astra, u kompaktnolimuzinskoj klasi Škoda Octavia, u srednjoj klasi Peugeot 407 i u premium klasi Audi A6. Najbolji mali monovolumen je Renault Modus, najbolji kompaktni monovolumen Ford Focus C-Max, najbolji karavan Opel Astra Caravan, najbolji sportski automobil Alfa Romeo GT, najbolji kupe/kabriolet Opel Tigra, najbolji SUV Hyundai Tucson, najbolji terenac Sand Rover Discovery.

Nagradu za inovacije osvojio je Mercedes A-klase, za sigurnost Volvo S40/V50, za dizajn Citroen C4, za ekologiju PSA (Peugeot i Citroen) te za kvalitetu i pouzdanost Mazda.

Automobilskim novinarem godine proglašen je Mirko Vukotić, urednik auto-priloga Glasa Slavonije, nagradu za promicanje prometne sigurnosti osvojio je Nikša Bjelajac, izvjestitelj HAK-a, a za doprinos organizaciji prometa Marijan Banelli, predsjednik GIU Hrvatski cestovni prijevoznici. Plaketu za životno djelo dobio je Stjepan Will, vlasnik tvrtke Auto Will d.o.o., navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙