FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Laboratorij riječke rafinerije ovlašteni kontrolor kvalitete

RIJEKA,5. studenog 2004. (Hina) - Službi Kontrole kvalitete Rafinerijenafte Rijeka danas je svečano uručena ovlasnica kojom nadležna državnaslužba ovlašćuje laboratorij te rafinerije za ispitivanje nafte,naftnih derivata i voda temeljem propisanih normi.
RIJEKA,5. studenog 2004. (Hina) - Službi Kontrole kvalitete Rafinerije nafte Rijeka danas je svečano uručena ovlasnica kojom nadležna državna služba ovlašćuje laboratorij te rafinerije za ispitivanje nafte, naftnih derivata i voda temeljem propisanih normi.

Ovlasnicu Nacionalne službe za ovlašćivanje Državnog zavoda za normizaciju i mjeriteljstvo danas je primio rukovoditelj Kontrole kvalitete rafinerije Sergej Stipaničev.

Direktorica Rafinerije nafte Rijeka Neda Marčec-Rahelić je istaknula da je primanjem ovlasnice ostvaren cilj rafinerije u uspostavljanju sustava upravljanja kvalitetom. Ovlasnica je dokument kojim se utvrđuje da je služba kontrole kvalitete zadovoljila kriterije propisane uredbom o kakvoći naftnih prerađevina iz 2002. godine. Po toj odredbi, certifikat koji potvrđuje valjanost naftnih prerađevina može izdati samo ovlašteni laboratorij, a to je upravo ovaj u riječkoj rafineriji postao dobivanjem ovlasnice.

Sergej Stipaničev je rekao da je izgradnja sustava upravljanja kvalitetom u riječkoj rafineriji službeno počela 1993. godine a da je njena prva faza dovršena dobijanjem ovlasnice. Sada, kazao je, slijedi jednako težak ili još teži posao u nastavku izgradnje sustava u održavanju razine i proširenja broja ispitnih metoda.

(Hina) xdsil ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙