FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Filmu "Ta divna splitska noć" nagrada na festivalu u Cottbusu

ZAGREB, 7. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski igrani film "Ta divnasplitska noć" redatelja i scenariste Arsena Antona Ostojića nagrađenje jednom od tri glavne nagrade večeras završenog filmskog festivalaistočnoeuropskog filma u Cottbusu u Njemačkoj.
ZAGREB, 7. studenog 2004. (Hina) - Hrvatski igrani film "Ta divna splitska noć" redatelja i scenariste Arsena Antona Ostojića nagrađen je jednom od tri glavne nagrade večeras završenog filmskog festivala istočnoeuropskog filma u Cottbusu u Njemačkoj.

Kako se doznaje od redatelja, taj je film, u produkciji Alka filma, osvojio Specijalnu nagradu za izuzetno umjetničko dostignuće, te pet tisuća eura.

U objašnjenju žirija ističe se vizualni dojam filma s posebnim naglaskom na maestralni snimateljski rad Mirka Pivčevića.

Redatelj Ostojić, koji je prisustvovao svečanoj ceremoniji dodjele nagrada, zahvalio se uzvanicima podsjećajući kako je ovaj film primjer "uspješne kreativne suradnje".

Na festivalu, koji se održavao od 2. do 6. studenog, prikazano je ukupno oko 150 dugometražnih i kratkometražnih projekata.

Nagradu za režiju osvojio je estonski film "Mjesečarenje" Suleva Keedusa, a glavnu nagradu rusko-kazahstanski film "Shizo" redateljice Guke Omarove.

Film "Ta divna splitska noć" je nakon nagrađen s više nagrada na festivalima u Puli i Sarajevu, a Europska filmska akademije nominirala ga je za nagradu Discovery-Fassbinder.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙