FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZDS podupire Đ. Adlešić za predsjednicu Hrvatske

ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Zagorska demokratska stranka (ZDS)podržat će kandidatkinju HSLS-a Đurđu Adlešić na izborima zapredsjednika države, najavio je danas na konferenciji za novinarepredsjednik ZDS-a Stanko Belina.
ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Zagorska demokratska stranka (ZDS) podržat će kandidatkinju HSLS-a Đurđu Adlešić na izborima za predsjednika države, najavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik ZDS-a Stanko Belina.

Obrazlažući tu odluku Belina je naglasio da je Đurđa Adlešić svojim dosadašnjim ukupnim političkim djelovanjem dokazala da je kompetentna i sposobna obavljati odgovornu funkciju predsjednice države. Adlešić se zalaže za građansku opciju i zaslužila je da bude kandidat i naše stranke, jer nema bitnijih razlika u našem poimanju temeljnih političkih pitanja, rekao je Belina.

"U svojoj bogatoj političkoj karijeri zalagala se za temeljne vrijednosti društva u kojem živimo te demokratska načela s ciljem prosperiteta naše domovine", istaknuo je Belina te dodao, kako, "kao osoba neopterećena prošlošću, Đurđa Adlešić može pridonijeti stvaranju drugačije i bolje Hrvatske".

HSLS-ova predsjednička kandidatkinja i potpredsjednica te stranke Đurđa Adlešić zahvalila predsjedniku i članovima ZDS-a na povjerenju i dodala da će, "ako joj hrvatski birači ukažu povjerenje, učiniti sve kako bi i opravdala dobivenu podršku i ispunila očekivanja".

ZDS je moderna regionalna stranka koja je na prošlim parlamentarnim izborima ostvarila respektabilan rezultat u Krapinsko-zagorskoj županiji od 12 posto, kazala je Adlešić i najavila je da će idući tjedan posjetiti tu županiju kako bi na terenu razgovarala s njezinim građanima o problemima s kojima se susreću.

Adlešić je kazala kako su joj potporu najavile još neke parlamentarne i neparlamentarne političke stranke i istaknuti pojedinci, no pojedinosti za sada nije željela iznositi dok ne počne izborna kampanja. Također je rekla da bi idući tjedan Malo vijeće HSLS-a trebalo potvrditi sastav njezina izborna stožera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙