FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 7. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat.
ZAGREB, 7. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat.

PULA - Predsjednik hrvatske Vlade i HDZ-a Ivo Sanader rekao je danas u Puli kako je njemu kao premijeru, Vladi i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti u interesu puna istina o slučaju ministra vanjskih poslova Miomira Žužula, ali i u svim drugim slučajevima mogućeg sukoba interesa. "Vlada nema niti jedan razlog da bilo koga štiti. Ukoliko se u bilo kojem slučaju dokaže potreba da netko treba snositi konsekvence bit ću prvi koji će to učiniti," rekao je Sanader danas, govoreći na drugom Saboru HDZ-a 8. izborne jedinice.

ZAGREB - Bivši predsjednik Hrvatskog sabora Zlatko Tomčić te ministri u prethodnoj Vladi Radimir Čačić i Gordana Sobol ocijenili su kako ih premijer Ivo Sanader proziva za sukob interesa za vrijeme njihova mandata bez argumenata jer pod svaku cijenu od optužbi za sukob interesa želi zaštititi ministra vanjskih poslova Miomira Žužula. "S velikim zadovoljstvom očekujem da premijer Sanader počne funkcionirati kao predsjednik Vlade. Ima sve instrumente države u rukama, prema tome neka ispita i Čačićevo i Tomčićevo i Žužulovo poslovanje te sva poslovanja koja su mu sumnjiva i neka hrvatskoj javnosti, na temelju provedenih pravnih postupaka, prezentira o čemu se radi", izjavio je Tomčić za Hrvatski radio. Radimir Čačić je izjavio kako Sanader napada osobe bez argumenata, "što jest u tradiciji HDZ-a a sada postaje i osobina premijera Sanadera".

PULA - Predsjednik Vlade Ivo Sanader i istarski župan Ivan Jakovčić danas su u Puli potpisali pismo namjere kojim se potvrđuje se će neke nekretnine u Istarskoj županiji koje su u državnom vlasništvu biti u funkciji razvoja regionalne i lokalne samouprave u toj regiji. Premijer Sanader ocijenio je razgovore s istarskim čelnicima vrlo plodnim i sadržajnim, napominjući pritom da Vlada Istarskoj županiji nije dala deklarativnu, nego punu i stvarnu potporu za realizaciju planiranih projekata, poput nove bolnice, sveučilišta, "Brijuni-Rivijere", Master-plana razvoja istarskog turizma te cestovne infrastrukture.

BRELA - U povodu 100. obljetnice Hrvatske seljačke stranke danas je u Brelima na predjelu Šošićima otkriven spomenik njezinu utemeljitelju Stjepanu Radiću, koji je boravio u Brelima godine 1926. Spomenik su otkrili predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić i županijski predsjednik te stranke Vicko Mardešić. Skupu je bio nazočan i počasni predsjednik HSS-a Josip Torbar, a svečanost je prigodnim koncertom obogatila breljanska limena glazba. Predsjednik Općinske organizacije HSS-a Brela Darko Šošić tom je prigodom pozvao Hrvate da vrate vjeru u visoke moralne vrijednosti društva, koje su poljuljane.

ZABOK - Zagorska demokratska stranka izvijestila je danas da podupire HSLS-ovu kandidaturu Đurđe Adlešić za predsjednicu Republike Hrvatske. Kako se programi dviju političkih stranaka slažu s obzirom na temeljna politička pitanja i kako dosadašnje političko djelovanje Đurđe Adlešić dokazuje da je sposobna i odgovorna osoba, koja se kontinuirano zauzimala za demokratska načela radi prosperiteta Hrvatske, ZDS podupire odluku Velikog vijeća HSLS-a o njezinoj kandidaturi za predsjednicu, ističe se u priopćenju ZDS-a.

GROŽNJAN - Dvodnevna Konferencija o maslinovu ulju i zdravlju završila je danas u Grožnjanu. S namjerom da pridonesu informiranju građana o zdravstvenim vrijednostima maslinova ulja i upozore da se ono u Hrvatskoj ne upotrebljava dovoljno, Konferenciju su organizirali zborovi novinara za zdravstvo i medicinu te zaštitu okoliša Hrvatskoga novinarskog društva. Stručnjaci i novinari prihvatili su na Konferenciji deklaraciju u kojoj, među ostalim, od Vlade traže da za maslinarstvo osigura primjerene zakone, usklađene s normama Europske unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙