FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 6. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati.
ZAGREB, 6. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik Republike Stjepan Mesić rekao je u subotu da ima potporu sedam stranaka za svoju predsjedničku kandidaturu te da odustaje od personalizirane kampanje, jer na drugoj strani ima Vladu, premijera i HDZ. Potporu Mesićevoj kandidaturi u subotu su objavili SDP i HSS, a HNS je to učinio ranije. Mesić je novinarima rekao da će razgovarati s još nekoliko stranaka, spominjući IDS, PGS, SBHS i još neke regionalne stranke i udruge. "Ako na drugoj strani nemam samo protukandidata, nego Vladu, premijera i čitav HDZ, jasno je da više ne mogu nastupati s nedefiniranom skupinom", rekao je Mesić.

ZAGREB - SDP će poduprijeti predsjedničku kandidaturu Stjepana Mesića te pozvati svoje članove i birače da na predsjedničkim izborima glasuju za aktualnog predsjednika države, zaključio je danas Glavni odbor stranke. Glavni odbor SDP-a danas je prihvatio i Sporazum o predizbornoj suradnji s HSS-om na lokalnim izborima iduće godine. Kao razloge SDP-ove potpore Mesiću Račan je naveo dobru suradnju koju je bivša koalicijska vlast, predvođena njegovom strankom, imala s predsjednikom, posebno na području demokratizacije, razvoja Hrvatske i njezine transformacije iz polupredsjedničkoga u sustav parlamentarne demokracije.

ZAGREB - Predsjedničku utrku prihvaćam da građanima ponudim građansko-liberalni svjetonazor koji je drugačiji od onoga što nude svi drugi predsjednički kandidati, a ne da bih spašavala stranku, izjavila je potpredsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić, koju je ta stranka danas službeno predstavila kao kandidatkinju na predstojećim izborima za predsjednika Republike. "Ušla sam u ring i spremna sam na udarce i vraćat ću ih ako ću na to biti prisiljena", rekla je Adlešić nakon što ju je danas jednoglasno podržalo Veliko vijeće HSLS-a.

SPLIT - Predsjednik HSS-a Zlatko Tomčić bio je danas u Splitu nazočan proslavi 100. obljetnice HSS-a, te je održao konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na "slučaj Žužul", na prijedlog zakona o ribarstvu te ponovio potporu HSS-a predsjedničkom kandidatu Stjepanu Mesiću. Po ocjeni HSS-a "afera Žužul otišla je predaleko. Nije nas briga kako će se ta afera odraziti na sam HDZ, ali briga nas je itekako jer će ona uvelike naštetiti Hrvatskoj", rekao je Tomčić. Potvrdio je da da će HSS, zajedno s SDP-om i HNS-om, u ponedjeljak predati zahtjev za preispitivanje povjerenja ministru vanjskih poslova Miomiru Žužulu, koji će Hrvatski sabor morati u kratkom roku razmotriti. Tomčić je rekao da će na predsjedničkim izborima HSS podruprijeti Stjepana Mesića.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor izrazila je danas zadovoljstvo što je Prijedlog zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u prvom čitanju dobio jučer jednoglasnu potporu zastupnika. To nam daje nadu da će se taj zakon usvojiti konsenzusom, što bi značilo da branitelji neće ovisiti o promjeni vlasti, istaknula je Kosor na današnjem Izvještajnom Saboru udruge Nezavisni dragovoljci hrvatski. Rekla je da je važan iskorak uvođenje najniže braniteljske mirovine od oko 1770 kuna.

RIJEKA - Predsjednik Hrvatske stranke prava i saborski zastupnik Anto Đapić izjavio je danas u Rijeci da kaznena prijava protiv Damira Vrhovnika neće zaustaviti rad saborskog Povjerenstva o nepravilnostima u brodogradilištu "Viktor Lenac". Đapić je na konferenciji za novinare rekao da rad Povjerenstva može zaustaviti tek podizanje optužnice u Državnom odvjetništvu. Također je izvijestio da se Povjerenstvo dogovorilo koje će dokumente i izvješća tražiti, te da će na sljedećoj sjednici dogovoriti koji će svjedoci biti pozvani. Dodao je kako je stekao dojam da sve stranke koje djeluju u sastavu Povjerenstva, žele da ono dovrši rad.

PLAŠKI - Stanovnici Plaškog su sinoć, nakon četiri dana obustave, ponovno dobili vodu. Direktor Vodovoda i kanalizacije iz Ogulina Zdravko Paušić poriče da je to rezultat sudskog rješenja Općinskog suda koji je jučer privremenom mjerom naložio da se u roku 24 sata pusti u rad crpna stanica Dretulja, jer tvrtka rješenje suda još nije dobila, već je to zaključak s jučerašnjeg sastanka povjerenstva za rješavanje problema vodoopskrbe u Plaškom.

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić primio je danas izaslanstvo zaklade Hanns Seidel Stiftung na čelu s predsjednikom Hansom Zehetmaierom, dugogodišnjim bavarskim ministrom kulture i znanosti, priopćilo je Ministarstvo kulture. Razgovaralo se o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj, podršci Bavarske pristupu Hrvatske Europskoj uniji, kulturnoj suradnji i pomoći koju Bavarska pruža Hrvatskoj na području zaštite kulturne baštine te nastavku buduće suradnje.

ZAGREB - U središtu Zagreba policija je jučer zaplijenila oko 300 kilograma marihuane, objavili su danas mediji, a zaplijenu je potvrdila i policija koja do okončanja slučaja nije željela izlaziti u javnost s opširnijim podacima. Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun potvrdio je Hini da je policija jučer u garaži u Koturaškoj ulici zaplijenila više stotina kilograma biljne tvari nalik na marihuanu. No, suho bilje još nije laboratorijski ispitano, pa postoji vjerojatnost i da je riječ o industrijskoj konoplji, kazao je Mehun.

GOSPIĆ - Projekt Hrvatskoga Caritasa "Biciklom do škole" - u sklopu kojega su učenici iz udaljenijih mjesta koji svakodnevno pješače u školu dobili na dar bicikl - radosno je prihvaćen i u Ličko-senjskoj županiji. Prvih 70 od 200 bicikala, koliko ih je dobila Ličko-senjska županija, darovano je danas učenicima osnovnih škola u Gospiću, Ličkom Osiku i Klancu. Još 130 bicikala dobit će učenici s koreničkoga područja i iz Otočca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙