FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 11. studenog

ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 11. studenog.
ZAGREB, 11. studenog 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 11. studenog.

ZAGREB - Hrvatski sabor 11. sjednicu nastavit će raspravom o prijedlogu davanja suglasnosti Vladi za zajam od Međunarodne banke za obnovu i razvoj, kojim bi se vode u priobalnom području zaštitilo od onečišćenja. Pred zastupnicima je i HSS-ov prijedlog zakona o zaštiti i spašavanju, koji predviđa osnivanje za građane otvorenog Centra 112, pri Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade Republike Hrvatske na kojoj bi se trebala utvrditi prijedlog državnog proračuna za iduću godinu, te Hrvatskom saboru uputiti i zakonske prijedloge vezane uz poreznu reformu (14 sati, Trg sv. Marka 2).

ILOK/ĐAKOVO - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetit će Ilok i Đakovo. Dolazak u Ilok predviđen je u 11,25 sati ispred zgrade Osnovne škole u Iloku (Trg Ivana Kapistrana 1). Predsjednik će potom prisustvovati svečanoj sjednici Skupštine Vukovarsko-srijemske županije, a predviđeno je u njegovo obraćanje okupljenima. Izjava za medije predviđena je u predvorju škole (12,30 sati). Predsjednik Mesić potom će posjetiti Đakovo gdje će se u Gradskom Poglavarstva Đakova (Trg dr. Franje Tuđmana 4) sastati s članovima Poglavarstva (Trg dr. Franje Tuđmana 4, u 13,50 sati). Izjava za medije predviđena je u predvorju Poglavarstva (14,35 sati). Mesić će potom će obići tvrtku "Đakovština" (14,45 sati), odakle će otputovati u općinu Semeljci i razgovarati s poglavarstvom te općine (16,50 sati). Posjet će završiti obilaskom Poljoprivredne zadruge "Osatina" (17,40 sati).

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader obratit će se sudionicima Međunarodne konferencije "Iskustva u pogledu sudjelovanja nacionalnih manjina u političkom odlučivanju na državnoj i lokalnoj razini" (16 sati, hotel Palace).

BELI MANASTIR - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorit će dnevni boravak i centar za skrb o starijim osobama (13 sati, Trg kralja Tomislava). Potom će posjetiti Gospodarsko-poljoprivrednu ekološku zadrugu baranjskih branitelja oboljelih od PTSP-a "Krizantema" u Šećerani kraj Belog Manastira (15 sati).

BELI MANASTIR - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks sudjelovat će na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Belog Manastira kojom će biti obilježen dan grada (17 sati, Velika vijećnica gradskog Poglavarstva Belog Manastira).

TROGIR - Komemorativnim skupom u gradskoj Vijećnici Trogirani će se oprostiti od četvorice radnika Brodotrogira, poginulih u utorak u tragičnoj nesreći na radu (11,30 sati). Pogreb dvojice preminulih oca i sina Ante (45) i Josipa (18) Vržine bit će poslijepodne na mjesnom groblju u Kaštel Štafiliću u 15 sati, kada će u Kaštel Gomilici biti pokopan i Ante Šamija (18). Posljednji ispraćaj Danijelu Marjanoviću (18) bit će u petak u Travniku, u Bosni i Hercegovini.

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika HNS-PGS, na kojoj će Miljenko Dorić govoriti o osnivanju jadranske euroregije (13 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića).

PULA - Konferencija za novinare istarskog župana Ivana Jakovčića o osnivanju jadransko-jonske euroregije. Protokol o osnivanju te euroregije potpisan je jučer u Termoliju u talijanskoj pokrajini Molise, a pokretač je Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe (11 sati, sjedište poglavarstva istarske županije).

ZAGREB - Konferencija za novinare HSLS-a s temom "Podrška Zagorske demokratske stranke (ZDS) predsjedničkoj kandidatkinji HSLS-a". Na konferenciji će govoriti predsjednik ZDS-a Stanko Belina, predsjednička kandidatkinja Đurđa Adlešić i predsjednik izbornog stožera Dražen Breglec (11 sati, Zrinjevac 17/1).

ZAGREB - Pomoćnica ministra obrane za obrambenu politiku Jelena Grčić Polić sa izaslanstvom Ministarstva obrane RH-a nazočit će međunarodnoj simulacijskoj vježbi "SEESIM 04" u taktičko similacijskom središtu u vojarni "Petar Zrinski". Na kolni ulaz Črnomerec 5 novinari trebaju doći u 9,30 sati. Izjave za medije predviđene su u 11 sati.

ZAGREB - Konferencija za novinare Hrvatske udruge poslodavaca (HUP), na kojoj će čelnici HUP-a govoriti o prijedlogu izmjene i dopune Zakona o pošti i nepoštovanju procedure GSV-a i ignoriranju socijalni partnera (11 sati, prostorije HUP-a, Hatzova 12).

ZAGREB - Znanstveni skup "O hrvatskim dijalektima - hrvatski štokavski dijelekti" u organizaciji Odbora za dijalektologiju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (9 sati, zgrada HAZU-a, Zrinjski trg 11).

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa organizira susret i razgovor državnih dužnosnika Ministarstva s predstavnicima znanstvenih novaka i asistenata Zagrebačkog sveučilišta i javnih instituta sa središtem u Zagrebu na temu "Uvjeti rada i perspektive mladih znanstvenika u Republici Hrvatskoj" (15 sati, Pravni fakultet, dvorana 1, Trg maršala Tita 14).

ZAGREB - Svečana dodjela V.B.Z.-ove nagrade za roman godine (19,30 sati, Zinski vrt Zagrebačkog velesajma, restoran Gastro Globus, Avenija Dubrovnik 15).

Dežurni urednici:

prijepodne - Milka Ćurković

poslijepodne - Neven Leskovar

navečer - Srebrenka Parlov

telefon - 01/ 48 08 600

fax - 01/ 48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙