FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Usporeni rast njemačkog gospodarstva u trećem tromjesečju

WIESBADEN, 11. studenog 2004. (Hina/Dpa) - Njemačko gospodarstvo utrećem tromjesečju 2004. zabilježilo je "osjetno niži" rast,ostvarivši rast aktivnosti za svega 0,1 posto u odnosu na drugotromjesečje, izvijestio je u četvrtak njemački Savezni ured zastatistiku.
WIESBADEN, 11. studenog 2004. (Hina/Dpa) - Njemačko gospodarstvo u trećem tromjesečju 2004. zabilježilo je "osjetno niži" rast, ostvarivši rast aktivnosti za svega 0,1 posto u odnosu na drugo tromjesečje, izvijestio je u četvrtak njemački Savezni ured za statistiku.

Ekonomisti su očekivali stopu rasta od 0,3 posto. Na godišnjoj razini, njemački BDP uvećan je za 1,3 posto.

"Gospodarstvo je raslo osjetno sporije nego u prva dva tromjesečja ove godine", utvrdio je Ured, napominjući da je porast BDP-a u oba prethodna tromjesečja iznosio 0,4 posto.

"Za razliku od četiri prethodna tromjesečja, slabi gospodarski rast u trećem tromjesečju 2004. u odnosu na prethodno tromjesečje rezultat je smanjenja izvoza", konstatira Ured u izvješću. Uz relativno jak porast uvoza, zabilježen je pad neto udjela izvoza u gospodarstvu kao cjelini.

Njemački Savezni ured za statistiku objavio je da je u Njemačkoj u trećem tromjesečju 2004. bilo zaposleno 38,5 milijuna osoba, što je 101.000 odnosno 0,3 posto više u odnosu na treće tromjesečje 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙