FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deutsche Bank povećala čistu dobit za 18 posto

BERLIN, 29. listopada 2004. (Hina/AP) - Deutsche Bank objavila je upetak da je u trećem tromjesečju povećala čistu dobit za 18 posto uodnosu na isto razdoblje prošle godine, zahvaljujući smanjenjutroškova i loših zajmova te povećanja zarade od trgovine vrijednosnimpapirima.
BERLIN, 29. listopada 2004. (Hina/AP) - Deutsche Bank objavila je u petak da je u trećem tromjesečju povećala čistu dobit za 18 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, zahvaljujući smanjenju troškova i loših zajmova te povećanja zarade od trgovine vrijednosnim papirima.

Čista dobit porasla je s prošlogodišnjih 576 milijuna na 680 milijuna eura, objavila je ta najveća njemačka banka. Troškovi koji ne uključuju isplate kamata smanjili su se šest posto na 3,97 milijardi eura, dok je prihod od trgovine vrijednosnicama porastao za 35 posto na 1,27 milijarde eura.

U međuvremenu se nastavlja smanjivanje svote koju je banka morala staviti na stranu za potrebe nenaplaćenih loših zajmove klijentima iz sfere gospodarstva, pa sada iznosi 83 milijuna u usporedbi s ranijih 174 milijuna eura.

Zarada njemačkih banaka smanjila se zbog loših zajmova tijekom trogodišnjeg razdoblja stagnacije gospodarstva u Njemačkoj od 2001. do 2003., popraćenog valom stečaja. Ti su se gubici smanjili kada je ove godine u gospodarstvu započeo proces umjerenog oporavka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙