FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupina G7 razmatra intervenciju na deviznim tržištima

RIM, 11. studenog 2004. (Hina/AFP) - Skupina sedam najbogatijih zemaljasvijeta (G7) razmatra mogućnost koordinirane intervencije na deviznimtržištima radi stabilizacije valutnih tečajeva, objavio je talijanskiministar gospodarstva Domenico Siniscalco.
RIM, 11. studenog 2004. (Hina/AFP) - Skupina sedam najbogatijih zemalja svijeta (G7) razmatra mogućnost koordinirane intervencije na deviznim tržištima radi stabilizacije valutnih tečajeva, objavio je talijanski ministar gospodarstva Domenico Siniscalco.

"Ponovno razgovaramo o intervenciji, i to ne unilateralnoj već koordiniranoj", kazao je. "G7 je primjereni forum za koordinaciju valutnih tečajeva budući da je na sastanku u Boca Ratonu na Floridi uspio stabilizirati tečaj dolara i eura na razini oko 1,20", kazao je Siniscalco.

Predstavnici zemalja Skupine G7 pokušali su u veljači ove godine stabilizirati devizna tržišta usvajanjem deklaracije iz Boca Ratona, kojom se upozorava da su "pretjerana proizvoljnost i kaotična kretanja valutnih tečajeva nepoželjni za gospodarski rast".

Najnoviji razgovori o intervenciji na deviznim tržištima uslijedili su nakon što je euro u srijedu prvi puta probio simboličnu granicu od 1,30 dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙