FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LONDON SUMNJA U PROCJENE O 100.000 POGINULIH IRAČANA

LONDON, 29. listopada 2004. (Hina/dpa) - Ured britanskog premijeraTonyja Blaira u petak je pozvao da se nove procjene o 100.000poginulih Iračana uslijed intervencije međunarodne koalicijapredvođene SAD-om i Velikom Britanijom uzmu s oprezom.
LONDON, 29. listopada 2004. (Hina/dpa) - Ured britanskog premijera Tonyja Blaira u petak je pozvao da se nove procjene o 100.000 poginulih Iračana uslijed intervencije međunarodne koalicija predvođene SAD-om i Velikom Britanijom uzmu s oprezom.

"Moramo biti oprezni jer imamo niz rezervi u vezi s metodologijom koja je dovela do ove procjene", izjavio je Blairov glasnogovornik u petak. Glasnogovornik je napomenuo da se procjena, objavljena u petak u britanskom medicinskom časopisu Lancet, temelji na ekstrapolaciji, odnosno da se na temelju djelomičnih podataka iz popisa domaćinstava pretpostavio i sveukupni broj poginulih. "Smatramo da ekstrapolacija nije odgovarajuća tehnika", izjavio je glasnogovornik.

Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw primijetio je da je procjena časopisa Lancet doista visoka. "S obzirom na to da je objavljena u Lancetu, to je očito nešto što moramo ozbiljno razmotriti", rekao je Straw ali je dodao da je po neovisnim procjenama broj poginulih Iračana oko 15.000.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙