FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarkozy kritizira američku monetarnu politiku

BIRMINGHAM, 9. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Francuski ministarfinancija Nicolas Sarkozy izjavio je u utorak da bi deficit uameričkoj platnoj bilanci koji umanjuje vrijednost dolara trebao višezabrinuti svijet nego porast vrijednosti eura.
BIRMINGHAM, 9. studenog 2004. (Hina/Reuters) - Francuski ministar financija Nicolas Sarkozy izjavio je u utorak da bi deficit u američkoj platnoj bilanci koji umanjuje vrijednost dolara trebao više zabrinuti svijet nego porast vrijednosti eura.

"Problem je zapravo u američkom deficitu", naglasio je Sarkozy, odgovarajući na pitanje novinara brine li ga pad vrijednosti dolara u odnosu na euro.

Iako je u ponedjeljak dosegnuo rekordnu vrijednost od 1,2985 dolara, euro je u međuvremenu ponovno pao ispod 1,29 dolara.

Čini se da Sarkozy zapravo kritizira monetarnu politiku Sjedinjenih Država, napominjući da bi službeno priopćenje ministara financija članica Skupine G7, usvojeno ove godine na Floridi, trebalo i dalje ostati na snazi. U tom je priopćenju Skupina G7 ustvrdila je da su "pretjerana proizvoljnost i kaotični pomaci na tečajnim listama nepoželjni za gospodarski rast".

"Europljani i Amerikanci zajedno su potpisali priopćenje Skupine G7 iz Boca Ratona i mi smatramo da to priopćenje i dalje važi, a ja osobno držim da ga SAD ne bi smio zaboraviti", naglasio je Sarkozy.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙