FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 21 sat
ZAGREB, 10. studenog 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

OPATIJA - Državni proračun za iduću godinu bit će 91 milijardu kuna, a njegovo povećanje za oko 10 milijardi kuna u odnosu na 2003. godinu nije rezultat povećanja poreznog opterećenja, vec stvarnog povećanja gospodarske aktivnosti u zemlji. Rekao je to na XII savjetovanju Hrvatskog društva ekonomista ministar financija Ivan Šuker predstavljajući osnove proračuna za 2005. godinu, koji će se sutra naći na dnevnom redu Vlade. Ministar financija je istaknuo kako se očekuje pad deficita konsolidirane središnje drzave sa 4,5 posto na 3,7 posto BDP-a, koliko bi trebao iznositi u ovoj godini.

ZAGREB - Teške materijalne prilike u zdravstvu mogle bi biti zaprekom da se zakon o zaštiti prava pacijenata provede u praksi, ocijenilo je više saborskih klubova u raspravi o konačnom prijedlogu tog zakona. Oporba upozorava da će se, s obzirom na nepremostive razlike u opremljenosti između zdravstvenih ustanova, teško osigurati opća i jednaka prava svim pacijentima.

ZAGREB - Hrvatska Vlada pokrenula je novi projekt web portal (www.otvorena-vrata.hr) sa svrhom da sve svoje projekte s poticajnim (novčanim) sredstvima zainteresiranima predstavi na jednom mjestu. Na web portalu se nalazi 66 projekata iz najrazličitijih područja, a namijenjen, među ostalim, poduzetnicima, obrtnicima, poljoprivrednicima, studentima, obiteljima, majkama, braniteljima.

ZAGREB - Predsjednik IDS-ova saborskog Kluba zastupnika Damir Kajin izjavio je danas da će IDS glasovati za smjenu ministra Miomira Žužula, ali da ministar prethodno mora dobiti priliku da se brani. Ne brani IDS Žužula, ali brani pravo svakog čovjeka da se brani, rekao je Kajin na konferenciji za novinare, naglasivši da glave ne mogu skidati ni novinari, ni političari.

ZAGREB - Vijeće za nadzor sigurnosnih službi ispitivalo je danas, po drugi put, novinarku Helenu Puljiz o pojedinostima njezina razgovora s agentima Protuobavještajne agencije (POA), te o okolnostima pod kojima je pozvana na razgovor. Helena Puljiz ponovila je kako ničim nije ugrozila nacionalnu sigurnost, te da je POA, prema tomu, nije imala razloga pozivati na obavještajne razgovore.

ZAGREB - Materijalna prava i osnovica za obračun plaća državnih službenika i namještenika u 2005. ostat će na dosadašnjoj razini, rečeno je danas predstavnicima sindikata državnih službenika na kolektivnim pregovorima održanim u Banskim dvorima, doznaje se iz sindikalnih izvora. Predstavnik sindikata Ivica Ihas rekao je da su im Vladini pregovarači rekli da se u proračunu za iduću godinu ne može osigurati više novca nego li dosada.

ZAGREB - Državni tajnik u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Dražen Breglec danas je u Saboru najavio da bi u iduća dva tjedna mogao biti završen pravilnik kojim bi se zabranilo naplaćivanje nepotrošenih impulsa u fiksnoj telefoniji, odnosno zaokruživanje svakog razgovora na punu minutu. "Vjerujem da se, možda, neće raditi o više od dva tjedna, s naglaskom na možda", rekao je Breglec na Odboru za medije.

RASTOKE - Kako je 92 posto Hrvatske seosko područje, nužno je poticati razvoj sela, poljoprivrede i turizma, posebice izradom regionalnih operativnih razvojnih programa, rečeno je na prvom sastanku Organizacijskog odbora Eko-etno Hrvatska 2005. u Rastokama kod Slunja. Izrada regionalnih operativnih programa za razvoj tih prostora osnovica je za dobivanje novca iz predpristupnih fondova Europske unije i Europske banke za obnovu i razvoj, rekao je načelnik Uprave za regionalni razvitak Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Zdenko Rajgl.

ZAGREB - Miroslav Kutle danas se ponovno našao na optuženičkoj klupi, ovaj put zagrebačkog Županijskog suda, gdje mu je počelo suđenje za malverzacije u tvrtki "Diona" i "Univerzal" teške oko 58 milijuna kuna. Tužiteljstvo Kutlu tereti da je zlouporabama položaja i ovlasti, odnosno malverzacijama pri kupnji dionica trgovačkog lanca "Diona" i bjelovarske tvrtke "Univerzal" u razdoblju između 1995. i 1998. oštetio "Globus Holding" za oko 58 milijuna kuna, poduzeće kojem je bio na čelu. Očitujući se na pročitanu optužnicu Kutle je kazao da se ne osjeća krivim.

PULA - U pulsku Opću bolnicu tijekom jučerašnjeg dana primljena su još četiri bolesnika s klinički izraženim znakovima trihineloze, priopćilo je ravnateljstvo bolnice. Do danas je hospitalizirano deset bolesnika, a još šestero ih se prati ambulantno. Voditeljica Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Vlasta Skopljak potvrdila je da je u jednom od šest uzoraka "Marvikovih" kobasica, koje su građani dostavili Epidemiološkoj službi, pronađena trihinela.

ŠIBENIK - Šibenska policija uspješno je prekinula lanac dopreme i raspačavanja marihuane u Šibeniku, rečeno je danas na konferenciji za novinare šibensko-kninske Policijske uprave. Jučer završenom kriminalističkom obradom bilo je obuhvaćeno sedam osoba, među kojima su jedna maloljetna djevojka i dva mlađa punoljetnika, a za koje je utvrđeno da su počinili 19 kažnjivih djela zloporabe opojnih droga.

ZAGREB - U povodu nezavidna položaja hrvatske knjige u koji je zapala zbog vezane prodaje knjiga i novina danas je na "Interliberu" Zajednica nakladnika i knjižara priredila okrugli stol "Pet do 12 za hrvatsku knjigu" na kojem je istaknuto kako je nužno bolje organizirati hrvatske nakladnike i donijeti zakon o knjizi. Božo Rudež u ime Zajednice istaknuo je kako zbog te dramatične situacije, zapravo agonije hrvatske knjige, državnim ustanovama treba poslati jasne zaključke o tome što treba učiniti kako bi se spasila knjiga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙